Собственикът на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин

...
Собственикът на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Пригожин: Фракциите в Кремъл унищожават руската държава

Собственикът на съветската частна военна компания (ЧВК) „ Вагнер " Евгений Пригожин сподели през днешния ден, че фракциите в Кремъл унищожават страната, пробвайки се да посеят разкол сред него и чеченските бойци, съобщи Ройтерс.

 

Тези разногласия към този момент са уредени, само че вътрешните битки в Кремъл са отворили „ кутията на Пандора ", сподели Пригожин.

 

Той добави, че разногласията сред него и чеченските бойци, които също се борят дружно с съветската войска в Украйна, са уредени. Пригожин обаче упрекна за тези разногласия неназовани фракции в Кремъл, които назовава „ Кремълски кули ".

 

Техните интриги до толкоз са се засилили, че съветският президент Владимир Путин е трябвало да ги смъмри по време на съвещанието на националния Съвет за сигурност, сподели още Пригожин.

 

„ Кутията на Пандора " към този момент е отворена и не ние сме тези, които я отвориха ", уточни притежателят на „ Вагнер " в изказване, оповестено от пресслужбата му, и добави: " Някоя Кремълска кула е решила да играе рискови игри ".

 

" Опасните игри станаха нормални за Кремълските кули... те просто унищожават съветската страна ", добави той.

 

Пригожин не уточни коя фракцията в Кремъл има поради, само че съобщи, че тя продължава с опитите си да сее раздори и " ще си заплати скъпо ". Кремъл не разяснява забележките му.

 

Путин ръководи през вчерашния ден съвещание на Съвета за сигурност, отдадено, по думите му, на „ междуетническите " връзки в страната.

Пригожин съобщи, че забележките на чеченците по негов адрес звучат като от началото на 90-те години на предишния век, когато спорове обгърнаха съветските градове след разпада на Съветския съюз.

 

„ Ясно е, че направените изказвания бяха по-скоро провокативни, целящи да ми навредят и да ме сплашат ", споделя Пригожин.

 

Той също по този начин съобщи, че всяко опълчване сред специфичните сили на чеченския водач Рамзан Кадиров и „ Вагнер " ще докара до съществено клане, само че няма подозрение кой ще победи.

 

Пригожин също по този начин още веднъж изля гнева си от настоящия ход на войната и хвърли виновността върху министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на генералния щаб Валерий Герасимов.

 

„ Министерството на защитата не е в положение да направи нищо, защото то де факто не съществува - в него царува безпорядък ", съобщи Пригожин.

 

Руското министерство на защитата не отговори на запитването на Ройтерс за коментар. Нито Шойгу, нито Герасимов са коментирали обществено забележките на Пригожин.

 

Собственикът на „ Вагнер " увери през днешния ден също, че е подготвен да изпрати своите сили да пазят съветската Белгородска област, граничеща с Украйна и подложена през последните дни на натоварен обстрел и офанзиви, съобщи Франс прес.

 

„ Ако (руското) министерство на защитата не спре това, което се случва в Белгородска област... където в действителност се завладяват съветски територии, тогава, несъмнено, ще дойдем “, сподели Пригожин.

 

„ Ние ще пазиме нашия... съветски народ и всички, които живеят там “, добави той в аудиообръщение, оповестено от неговата пресслужба, като посочи, че хората му няма да чакат „ покана “ или позволение за разполагане в региона.

 

„ Единственото, което ще желаяме, са муниции, с цел да не останем, както споделяме у нас, с оголени задни елементи в студа “, сподели Пригожин.

През последните дни Белгородска област, изключително обитаемоте места, ситуирани най-близо до украинската граница, бяха подложени на обстрел с невиждана активност от началото на съветската инвазия в Украйна в края на февруари 2022 година

 

Губернаторът на региона Вячеслав Гладков сподели, че регионът е станал през вчерашния ден обект от повече от 500 попадения от оръдия, минохвъргачки и гранатомети, в това число повече от 370 във и към град Шебекино, а стотици цивилни са били евакуирани.

 

Гладков заяви през днешния ден, че още един човек е умрял при вчерашния обстрел, с което броят на жертвите стана пет. Според управляващите минимум 27 души са били ранени.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР