Собственикът на пистолета от Арбанаси ще даде обяснения след като

...
Собственикът на пистолета от Арбанаси ще даде обяснения след като
Коментари Харесай

Собственикът на пистолета в Арбанаси още не е дал обяснения

Собственикът на револвера от Арбанаси ще даде пояснения откакто бъде притеглен като обвинен. Това изясни на брифинг районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов. Притежателят на револвера е арестуван. Той не е престъпно проявен, а на събирането не са участвали лица с имунитет, увери прокурорът на настоятелните въпроси на публицистите.

Оръжието било оставено на скамейка в двора на къщата, където е било проведено частното празненство - мотивът е рожден ден. Имало е доста деца, които са участвали.

В хода на досъдебното произвеждане се проверяват всички вероятни версии. Назначени са експертизи. Сигналът е бил подаден на Спешна помощ сред 13.30 и 14 часа.

Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на междинна телесна щета на малолетно лице, както и за погрешно предпазване на огнестрелното оръжие. Наказанията за тези закононарушения са до 6 година отнемане от независимост за първото и сред 3 и 10 - за второто.

Прокурор Шабов посочи, че родителите на децата не носят наказателна отговорност, само че носят гражданска отговорност. Предстои прокуратурата да сезира и Държавна организация за протекция на детето и Агенция " Социално подкрепяне " по отношение на контрола на родителите върху детето.

Припомняме, че случаят е обвързван с претендента за депутат от ПП-ДБ Явор Божанков, чийто наследник е стрелецът. Пострадалото дете също е в роднинска връзка с Божанков.

Самият той не е участвал на място, а от поста му в обществените мрежи, излиза наяве, че незабавно е тръгнал натам, като децата са били в Арбанаси с майки си.

Простреляното дете е признато в болница, положението му не заплашва живота му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР