Собственикът на Нова телевизия се продаде. Срещу $2,5 млрд. датският

...
Собственикът на Нова телевизия се продаде. Срещу $2,5 млрд. датският
Коментари Харесай

Собственикът на Нова телевизия се продаде, предстои раздвижване на медийния бизнес в света

Собственикът на Нова телевизия се продаде. Срещу $2,5 милиарда датският телеком TDC купува телевизия Viasat и развлекателния бизнес на шведската Modern Times Group, която е и притежател и на българските малките екрани от групата на Нова. За огромната медийна договорка оповестява Financial Times.
TDC предлага 309 милиона нови акции и 3,3 милиарда шведски крони, с цел да закупи развлекателния бизнес и студиа на скандинавската медия в обединение, което ще сътвори група с комбинирани доходи от $5,2 милиарда.
Нова тв не е част от тази договорка. Шведите обаче интензивно продават медийния си бизнес, като през 2017 година се разделиха с този в Прибалтика, както и с каузи си в чешката медийна група FTV Prima Holding.
Сделката с датския телеком към този момент е подкрепена от главния акционер на MTG, капиталовата група Kinnevik, която управлява 47% от гласовете.
В медийния бизнес в международен проект има огромна оживление и идни огромни покупко-продажби, най-голямата от които е препоръчаното придобиване на Time Warner от американската телекомуникационна група AT&T за $85 милиарда Българската bTV Group е част от Time Warner.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР