Собственикът на Нова Броудкастинг Груп и Виваком България - United

...
Собственикът на Нова Броудкастинг Груп и Виваком България - United
Коментари Харесай

United Group увеличава инвестициите в България с още 1,2 милиарда лева до 2026 година

Собственикът на Нова Броудкастинг Груп и Виваком България - United Group, ще вложи близо 1,2 милиарда лв. в стратегически планове в България, свързани с развиването на телекомуникационния и медиен бизнес на групата, измежду които развиване на мобилната и оптична мрежа, ново наличие и стабилно развиване в идващите три години. Така общите вложения на водещата компания в медиите и телекомуникациите в Югоизточна Европа у нас ще доближат 4,7 милиарда лв. до 2026 година. Това стана ясно от изявление за Капитал на Виктория Боклаг, основен изпълнителен шеф на групата.

„ Ще продължим да влагаме в покритие и потенциал на мобилната и оптичната мрежи в България, във висококачествени артикули, основани на най-новите технологии, като да вземем за пример 5G домакински интернет, който лансирахме единствено преди седмица. Ще продължим и със тактиката ни по цифровизация “, разяснява Боклаг. " Виваком " построи най-голямата 5G мрежа в България, която даде достъп до високоскоростна връзка на близо 80% от популацията. А към днешна дата 10GIGA оптичната мрежа на телекома доближава до близо половин милион семейства.

„ Ще продължим да влагаме и в качествено и разнообразно наличие с акцент върху видеосъдържание и безкрайно прилагане, каквато е международната наклонност в потребителското търсене. Ще продължим да следваме международните трендове и да развиваме конвергенция сред телеком и медийния бизнес “, добавя Боклаг. Съдържанието продължава да бъде топ приоритет в тактиката на компанията, по тази причина тя концентрира върху локалните продукции и нови форми на наличие, които се харесват на по-младото потомство.

„ Медиите и платената телевизия са измежду най-бързо изменящите се промишлености сега. Освен обичайните локални и световни медийни компании към борбата за консуматори към този момент се включиха и всички обществени мрежи и D2C OTT играчи като Netflix, Disney и други. В тази конюнктура да можеш да произвеждаш локално наличие, да разчиташ на локалните рекламодатели и да поддържаш мощен абонаментен бизнес е от основно значение за бъдещия триумф както в медиите, по този начин и в телекомуникациите на локално равнище “, разяснява Викторя Боклаг.

Резултатите на United Group са се утроили през последните 3 години. В България, приходите на компанията през 2022 година са нарастнали с близо 9% на годишна база, над междинните темпове на напредък на пазара. Новият източник на доходи за UG са телекомуникационните кули, оповестява Боклаг. Компанията стартира да ги отделя и монетизира по модела на огромните телекоми в Европа.

" Виваком " стана водач на пазара на платена телевизия и интернет, а Нова тв е водеща по телевизионна гледаемост.

Наскоро United Group откри и новата постройка на " Нова броудкастинг груп " - първият независим комплекс за електронни медии от ново потомство, на повърхност от съвсем 17 000 кв.м със свръхмодерни телевизионни и радиостудиа, просторни апаратни, монтажни и нов нюзрум.

Виктория Боклаг акцентира, че свободата на словото и независимостта са полезности, които компанията проповядва от самото й основаване.

„ United Media има самостоятелен медиен ръб, който е основан в Люксембург. Той дава отговор за съблюдаването на най-високите медийни стандарти и е претрупан със задачата да следи за безпристрастността и етиката в работата на нашите публицисти. Всички членове на борда са авторитетни представители на емблематични медии като BBC и RTL. Те са изцяло самостоятелни и не работят в никой от медийните ни активи. Горда съм, че от придобиването на NOVA бордът не е имал мотив да се намеси нито един път “, разяснява тя.

Компанията продължава да основава нови артикули в границите на личния иновационен център на United Group, със засилен фокус върху потребителите. Ексклузивната телевизионна платформа EON е един от продуктите, създадени от United Cloud, който беше стартиран сполучливо на всички пазари, където работи United Group.

„ Полагаме и съществени старания в областта на осведомителните технологии за да подобрим и да усъвършенстваме прекарването на потребителите във всяка точка на контакт с нас “, споделя Виктория Боклаг.

Не на последно място Боклаг акцентира, че United Group има упоритостта да бъде пазарен водач във връзка с устойчивостта в телекомуникационната и медийната промишленост за бъдещите генерации. „ И двата бранша въздействат върху климатичните промени, по тази причина си поставихме цел групата да стане въглеродно неутрална до 2040 година През идващия месец планираме да обявим огромна самодейност, обвързвана с стабилно развиване “, анонсира Виктория Боклаг.

***
Виктория Боклаг, основен изпълнителен шеф на United Group

Присъединява се към компанията малко след основаването ѝ, откакто стартира кариерата си във фонд за дялово вложение. Заемала е няколко лидерски позиции в групата, в това число основен изпълнителен шеф на SBB и вицепрезидент, отговарящ за маркетинга и медиите. Назначена е за основен изпълнителен шеф през 2018 година Играе основна роля за развиването на компанията и издигането ѝ от локален снабдител до най-големия интегриран телеком и медиен бизнес в района. Боклаг е учила в Съединени американски щати и в родната си Украйна. Висшето ѝ обучение е в областта на бизнес администрацията и мениджмънта.

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива активност в осем страни и има над 15 милиона консуматори и близо 15 000 чиновници. Генерира годишни доходи в размер на 2,5 милиарда евро. United Group обезпечава най-широкото мрежово покритие в района и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ наличие от целия свят. Сериозните вложения в цифрова инфраструктура, наличие и технологии подсигуряват отличното качество на продуктите и услугите, които дава на клиентите. От март 2019 година мажоритарен притежател на United Group е BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании. От юли 2020 година Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР