Собственикът на нелицензирания балон, от който скочиха парашутисти, а един

...
Собственикът на нелицензирания балон, от който скочиха парашутисти, а един
Коментари Харесай

Пет пъти е осъждан собственикът на балона от фаталния инцидент с парашутисти - Булевард България

Собственикът на нелицензирания балон, от който скочиха парашутисти, а един от тях почина, се оказа с престъпно досие. Той към този момент е бил осъждан пет пъти, а в този момент против него има повдигнати и нови две обвинявания.

Обвиняем за трагичния случай е Веселин Христов, който е притежател на въздухоплавателното средство, от което тримата парашутисти са скочили. Двама от тях обаче претърпяха произвшествие - единият почина, а различен беше тежко ранен. Впоследствие се оказа, че балонът нито е лицензиран, нито има летателна валидност, нито има каквито и да било документи.

Христов в този момент ще бъде разследван за причиняване на гибел по несъобразителност, както и за причиняване на телесна щета по несъобразителност при ръководство на балон.

Той към този момент е прочут на управляващите, защото има пет присъди за разнообразни закононарушения, в това число кражба, злополука, заличаване на имущество и за владеене на опиати.

До момента е ясно, че парашутът на починалия мъж не се е отворил. Участниците са скачали със лични парашути, които са отговаряли на условията за сигурност.

Срещата сред парашутистите и притежателя на балона е уговорена онлайн. Не е ясно обаче дали услугата е била платена. Христов е управлявал въздухоплавателното средство, макар че няма лиценз за сходна активност.

Неговите юристи настояват, че той единствено е пилотирал, а за организацията и останалата екипировка са се грижили самите парашутисти.

Към момента 44-годишният Христов е арестуван за до 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане в съда да бъде оставен за непрекъснато в ареста.

Разследването по случая към момента продължава. Вече са разпитани към 10 очевидеца и са осъществени огледи на мястото на случая.

Състоянието на втория потърпевш парашутист е устойчиво. Той обаче към момента е с заплаха за живота.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР