Собственикът на Локомотив София Иван Василев изрази готовност да прехвърли

...
Собственикът на Локомотив София Иван Василев изрази готовност да прехвърли
Коментари Харесай

Собственикът на "Локо" София прехвърля акциите на феновете

Собственикът на " Локомотив " София Иван Василев изрази подготвеност да трансферира акциите си на последователите, в случай че те му показват до 1 юни съответна идея за ръководство на клуба.

В публикувана декларация предприемачът, който е отпред на столичните " железничари " от 2015 година, показва остро недоволството си от рецензиите на почитателите и разкрива, че преди седмица автомобилът му е бил атакуван от тях.

В момента " Локо " София е на 9-то място във Втора професионална лига, а през предишния сезон отборът приключи втори и не съумя да се завърне в елита. Всъщност 4-кратният първенец на България разгласи банкрут през 2015 година Тогава беше основано и новото сдружение " Локомотив 1929 ", а тимът измина пътя от аматьорските групи до Втора професионална лига.

Публикуваме цялата декларация на Василев:

" Когато през 2015 година станах притежател на Локомотив и за момент не съм си помислял, че ще е елементарно.

Върнах се в клуба на живота ми, с цел да създадем с моите сътрудници Бойчо Величков, Валентин Николов, Веско Стоянов и Иво Паргов детско-юношеска школа, а не да вършим първи тим. Но любовта на почитателите ми даде криле и за по-малко от 3 години направихме съвсем невъзможното - извървяхме трънливия път от аматьорския до професионалния футбол, а единствено няколко секунди ни костваха влизането в елита.

На цената на доста пари, нерви и напрежение спасих отбора от финансовия капан и го направих финансово постоянен клуб без нито стотинка задължения. Нещо, с което не могат да се похвалят даже грандовете на българския футбол.

Преди нас, Локомотив нямаше нито подготвителна база, нито даже помощни стадиони. Само оградата на стадиона коства колкото една къща. Ремонтирахме съблекалните, преведохме стадиона в естествен тип и създадохме условия за футбол.

Тогава управление и почитатели бяхме събрани в стоманен червено-черен пестник. Не разреших Локомотив да легне на никого. Излизахме на терена и се биехме почтено. Неслучайно се скарах с другари и бизнес сътрудници, а мрачните времена от злополучното ръководство на Касев и Льосков останаха единствено неприятен спомен.

С сътрудниците ми заварихме школа от 80 деца, тъй като множеството юноши се бяха разбягали. Сега имаме 320 деца, които работят под управлението на 13 треньори, с вярата да създадем новите Котков и Начко Михайлов.

През последните 4 години Локомотив не е получил даже една топка от страната, а в издръжката на клуба ми оказа помощ само Веско Стоянов.

Това не попречи на злонамерени хора, които сякаш се показват за локомотивци да пускат долнопробни клюки, че съм построил терените с пари от еврофондове, които съм откраднал.

Преглътнах жестоките обиди и продължих напред. Направих го в името на Локомотив и не скърбя.

Преживях и миналогодишното проваляне на група побеснели последователи, които пробваха да нахлуят в съблекалнята, след домакинската загуба от „ Струмска популярност “.

Чашата на търпението ми, обаче преля предходната събота, когато няколко озлобени фена нападнаха моят автомобил и този на вицепрезидента Валентин Николов.

Същите тези почитатели надали си дават сметка, че издръжката на един мач ни излиза 2500 лв., а в касата от билети влизат 4 пъти по-малко пари. Тези хора евентуално са не запомнили тинята, в която предходните двама притежателя натикаха обичания ни клуб.

И вместо поддръжка за идеята „ Локомотив “, получих жестоки ругатни и обиди. От всякъде слушам обвинявания, че тимът няма милионен бюджет и не играе в Първа лига.

Затова чакам до 1 юни почитателите да напишат идея за ръководството на клуба, която да ми предложат, с цел да им трансферира акциите.

Сигурен съм, че въоръжени с толкоз прелестни хрумвания последователите ще съумеят да привлекат мощни спонсори, с които да обезпечат финансовото благополучие на клуба. "

От Иван Василев, президент на „ Локомотив “ София и УС на Клуба
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР