Собственикът на Левски Спас Русев призова държавата да помогне на

...
Собственикът на Левски Спас Русев призова държавата да помогне на
Коментари Харесай

Спас Русев: Държавата да помогне на грандовете в София да изградят модерни стадиони

Собственикът на " Левски " Спас Русев прикани страната да помогне на " грандовете в София " да изградят съвременни бази и уреди. Според него съществуването на модерни стадион е основно в битката с футболното безчинство, тъй като ще докара до по-строг пропускателен надзор.

" Държавата би трябвало да подкрепи главните клубове или по този начин наречените грандове в София да изградят модерна и съвременна база, тъй като тези два клуба имат най-голямата фенска маса, техните мачове са най-посещавани и надлежно техните игрища би трябвало да дават отговор на всички модерни ограничения за сигурност ", сподели Русев пред " Нова телевизия ", визирайки " Левски " и " ЦСКА-София " на Гриша Ганчев.

Повод за изявлението със притежателя на " Левски " беше случаят, при който служителка на жандармерията едвам не загуби окото си поради бомбичка, хвърлена от почитател на сините. По думите на Русев прекъсването на " войната по стадионите " не може да стане без " дейната интервенция на страната ".

" Грижата е композиция сред страната, футболния съюз и клубовете. Не може ние да желаеме от клубовете да бъдат виновни за безусловно всичко. Не е допустимо. Те няма по какъв начин да го създадат. Нямат този финансов запас. Освен това ние дори не сме основали образеца по какъв начин да бъде с националния стадион. Нещо, което ние да следваме ", продължи Русев.

Според него главната причина за случаите по стадионите са неприятната инфраструктура. " То са комплекс от ограничения. Първото, в което доста изоставаме, е самата инфраструктура. Ние имаме извънредно неприятни футболни уреди. Даже националният ни стадион е надалеч от актуалните условия за сигурност и за всички тези средства, с които в днешното време ние разполагаме - камери за различаване, пропускателна система и така нататък "

Русев прикани " нещата леко да се разграничават " и да не се постановат наказания на клубовете, а да се търси самостоятелната отговорност. " На тези хора, които го предизвикват, тъй като те не съставляват необятната маса от почитатели. Един клуб като " Левски " има стотици хиляди и в това време те стават жертва на държанието на 10-15. "

" Не би трябвало да сътворяваме това чувство, че футболният мач е нещо неприятно. Като дете татко ми ме е водил на мачове, стадионите са били цялостни, не е имало никакви димки и все пак имаше адреналин. Усещането, че футболният мач е нещо неприятно, е най-голямата неволя, която се случи върху футбола и клубовете в България ", добави притежателят на " Левски ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР