Собственикът на Левски Спас Русев гостува на „Нова Телевизия“ и

...
Собственикът на Левски Спас Русев гостува на „Нова Телевизия“ и
Коментари Харесай

Спас Русев: Това си бе терористичен акт!

Собственикът на Левски Спас Русев гостува на „ Нова Телевизия “ и все отношение по случая с хвърлената бомбичка на мача против ЦСКА преди седмица, когато пострада полицайката Гергана Зашева. Босът на „ сините “ беше безапелационен, че Йордан Исаев би трябвало да си понесе наказването, защото е заплашил живота на човек.

„ Това, което се случи е извънредно и аз го оприличих с терористичен акт. Не мога да намеря пояснение какво може да те накара да отидеш на мач, квалифициран с бомба. Сигурен съм, че този юноша не е желал това да се случи. Тези прояви аз ги съдя. Трябва да се води битка с това. Повече от 20 години навестявам мачове в Англия, която беше пример за най-лошите почитатели. Сега не е по този начин. Просто всички си свършиха работата. Направиха футболния мач един празник. “

„ Самата работа за попречване на сходни произшествия би трябвало да бъде и образователен развой. Феновете би трябвало да осъзнаят, че с димките и бомбите не помагаш на своя клуб. Само му вредиш. Първото, в което изоставаме от Европа, е самата инфраструктура. Имаме неприятни уреди. Националният ни стадион е надалеч от актуалните условия. След това трябват съвременни системи за сигурност “, съобщи Спас Русев.

„ Не може да се желае от клубовете да бъдат виновни за всички почитатели. Това не е допустимо. Клубове като Левски имат стотици хиляди последователи. Няма по какъв начин да се реши казусът без дейната интервенция на страната. Според мен би трябвало да се помогне на двата най-големи клуба в София, с цел да изградят модерни игрища с съвременни ограничения за сигурност. Това са клубовете с най-голяма фенска маса.

Наказание за тима няма да промени нищо. Това няма да подсигурява, че на идващия мач случаят няма да се повтори. Години наред в България на притежаването на футболен клуб се гледаше като трофей и доста притежатели флиртуваха с ултрасите. Това докара до деформиране на тяхното държание, защото не се сътвориха строги правила, които би трябвало да се съблюдават “, добави притежателят на Левски.

„ Правилата и законодателните ограничения са тънка юридическа материя, за която не съм квалифициран да разясня. Първото, което би трябвало да се направи, е да се инсталират съвременни камери за наблюдаване. Това става за една седмица. Другото е да се създадат съвременни уреди.

Трябва да има наказване на подобен вид хора с отнемане от право на навестяване на мачове. За това обаче би трябвало да има вписване, както и смяна в метода на пласиране на билети, абонаментни карти. Аз съм сигурен, че този човек съжалява за стореното. С дейностите си той е заплашил живота на един човек и би трябвало да получи наказването си “, приключи Русев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР