Собственикът на Левски – Наско Сираков, беше гост в предаването

...
Собственикът на Левски – Наско Сираков, беше гост в предаването
Коментари Харесай

Сираков: Връщането на Мъри беше катарзис за Левски, в началото на пътя сме

Собственикът на Левски – Наско Сираков, беше посетител в предаването „ Код спорт”. Легендарният нападател разяснява настоящи тематики към „ сините” и българския футбол.

- Наско, мислил ли си кой е дал повече Левски на Наско Сираков или Наско Сираков на Левски като футболист, шеф, притежател?
- Имам 26 оценки с Левски, което е съществено достижение. Знам, че съм дал извънредно доста на Левски и го чувствам. Но пък Левски ми е дал всичко на мен, тъй че към момента не съм се отблагодарил задоволително на Левски.

- Предишната ни среща в "Код Спорт " беше на 28 юни 2020 година, 18 дни откакто взе акциите и стана президент на Левски. Какво се промени на "Герена " за тези близо две години?
- Надявам се, че към този момент доста неща се трансформираха. Разбира се, първата една година беше смъртоносно тежка и за мен, и за клуба като цяло, за тима, за футболистите. Беше извънредно тежко. Аз постоянно съм знаел каква е рецептата, с цел да мога да отида, да седна и да приказвам с Мъри. Като мъже ние доста бързо се разбрахме. Но да му покажа и на него, че не го крещя на заколение на "Герена " и целият му ореол да отиде на кино, а че в действителност има светлинка в тунела. Пътеводна звезда, която лека-полека да ни извлече от тази пропаст и мрачевина, в която бяхме потънали. И несъмнено, знаех, че връщането на Мъри ще е катарзис за клуба и че доста бързо освен с работата си, а с харизмата си, "сините " почитатели ще бъдат обединени и ще застанат компактно зад тима. Радвам се, че доста бързо се случи. Във футбола апропо толкоз бързи преходи от пъклен неприятно до много положително, са по-бавни, само че истината е, че ние сме с него заран от 9:00 до вечер 19:30-20:00 всеки ден на "Герена " и резултатите към този момент се виждат.

- Казваш, че Левски е на верния път и това е видно. Как видя елиминирането на Лудогорец и по какъв начин виждаш финала с ЦСКА?
- Ние сме при започване на пътя. Мисля, че сега работим чудесно. Треньорският екип си прави работата съвършено. Но 95% от футболистите ни имат доста огромен капацитет да се развият към момента. Развитието и подобряването на всеки един футболист с самостоятелна работа, с оставане след подготвителния развой в допълнение да работят, неизбежно ще направи тима по-силен. Така че с две-три нови попълнения, мисля, че ще бъдем доста по-силни, в случай че футболистите, които в този момент са в тима, не престават да работят по този метод. Ние следващата година ще бъдем много по-добри.

- На няколко пъти Мъри Стоилов моли страната да помогне за построяването на стадионите на Левски и ЦСКА. Смяташ ли, че това е допустимо?
- Щом е допустимо да оказват помощ за Ботев (Пд) и Локо (Пд), за какво да не е допустимо? Въпросът е да се откри методът и формата. Аз постоянно съм апелирал – желая Левски и ЦСКА да имат най-хубавите игрища. И е най-нормално – това са двата най-популярни клуба. Това е работа на страната. Този стадион не е на Левски, той е на Област София. Да, ние сме подготвени, дано да създадат този стадион. Ние сме подготвени да плащаме наем. Но в това положение, в което е стадион "Георги Аспарухов ", при този напор на хора, който беше на последния мач, изискванията не са естествени и не са положителни за всички тези хора. Аз мисля, че страната 30 години беше мащеха, изключително за Левски и за ЦСКА. Крайно време е да направи нещо. Плюс това, аз като съм мажоритарен притежател в този миг, няма да взема на тил стадиона и да си го занеса в Богров, да си играя дребни малки врати там. Това е смешно. Направете хубави условия за хората, тъй като виждате, че хората стартират да се връщат. Има огромен интерес, изключително към нас. Сигурно и към ЦСКА неизбежно ще се увеличи ползата през новата година. Преди две години го споделих – двата най-лоши стадиона като условия за публиката са на Левски и на ЦСКА. Както се оказва помощ на другите клубове, да се помогне и на Левски и ЦСКА!

- Ситуацията в БФС – приказваш ли си с Борислав Михайлов и може ли нещо да ни кажеш от срещата с претендента за президент Димитър Бербатов на "Герена "?
- Говоря си, несъмнено. Честити ми юбилея. А с Митко си говорихме общи неща. Ние му казахме нашето мнение. Казах му мнението ми за Изпълкома, който беше излъчен, което никак не е положително. Истината е, че аз и на Боби съм го споделил, споделил съм го и на медиите. Да, в българския футбол има потребност от сериозна смяна. В доста посоки. Не знам по кое време ще пристигна. Мен ме интересува смяната в Левски. Разбира се, в един миг ще ме развълнуват и промени във Футболния съюз. Много неприятно ме схванаха преди десетина дни, когато споделих, че би трябвало да се спрат тези закононарушения в съдийството, тъй като ще дойдем не 50, а 20 000 индивида и камък върху камък няма да остане. Това не съм го споделил за Футболния съюз. Такава хубава постройка няма да я унищожавам. Имах поради Съдийската комисия и този сладур от Унгария, който са го докарали да ръководи съдийството, който ни вкарва някакви негови съдийски мисли и хрумвания, че в България се свирело като в Европа. На мен да не ми ги изяснява тези неща, тъй като съм видял всичко в българското съдийство.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР