Собственикът на компанията „Ренова” – Виктор Векселберг, изплати заем в

...
Собственикът на компанията „Ренова” – Виктор Векселберг, изплати заем в
Коментари Харесай

Руски милиардер плати 1 млрд. USD дълг

Собственикът на компанията „ Ренова” – Виктор Векселберг, изплати заем в размер на 1 милиарда USD на няколко западни банки, в това число JPMorgan, Credit Suisse и UBS. Векселберг е включен в най-новия лист на Съединени американски щати със наказания против съветски предприемачи и компании.

„ Проблемът с изплащането на заемите най-сетне е решен. Банките си получиха парите”, съобщи представител на една от тях, като прибавя, че част от детайлите не престават, както и до момента, да са подложени на полемика.

В началото на април тази година Съединени американски щати допълниха санкционния лист против Русия с още няколко съветски бизнесмени и техните компании. Сред тях е Олег Дерипаска и подопечните му „ Базови елементи”, „ Руские машини”, „ Русал” и още няколко и Виктор Векселберг с неговия холдинг „ Ренова”, както и Игор Ротенберг с холдинга NPV Engineering.

Попадането на тези лица и техните компании в рестриктивния лист автоматизирано не разрешава на американски предприемачи и техните компании да реализират активност с въпросните съветски лица. Изключение са структурите на Дерипаска. Разрешени са покупко-продажби с „ Русал” до 23 октомври, а до 6 юни е продължен срокът, в който американските вложители би трябвало да разтрогнат договорите си с другите компании, включени в последната актуализация на забранителния лист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР