Собственикът на Jeep и RAM - вторият по големина производител

...
Собственикът на Jeep и RAM - вторият по големина производител
Коментари Харесай

Вторият по големина производител на автомобили в Европа инвестира над €100 милиона в Унгария

Собственикът на Jeep и RAM - вторият по величина производител на коли в Европа, Stellantis, ще влага €103 милиона в завода си в Сентготхард, Унгария. Така компанията ще може да усили индустриалния потенциал на модули за електрическо задвижване (EDM), оповестява Reuters. Решението би трябвало да помогне на Stellantis да разшири портфолиото си от електрически модели.

Разширяването на завода в Сентготхард, който сега създава мотори с вътрешно горене, ще включва обработка на основни съставни елементи и дефинитивно сглобяване и тестване на EDM. Очаква се производството на тези модули в завода да стартира в края на 2026 година.

EDM съчетава в себе си електродвигател, скоростна кутия и силова електроника, употребена както в напълно електрически, по този начин и в хибридни задвижвания, които оказват помощ за обезпечаване на огромен въртящ миг, като в същото време поддържат успеваемостта на системата.
 След като “изхвърли ” Tesla, компанията за коли чартърен SIXT, която оперира и у нас, ще закупи 250 000 автомобила от Stellantis
След като “изхвърли ” Tesla, компанията за коли чартърен SIXT, която оперира и у нас, ще закупи 250 000 автомобила от Stellantis

Сделката ще е за няколко милиарда евро и Stellantis ще достави електрически плъгин хибрид и коли с мотор с вътрешно горене

Италиано-френската автомобилна група прави трета инвестиция в индустриално оборудване за EDM след тези в Тремери-Мец, Франция, и Индиана, Съединени американски щати. Амбицията на Stellantis е през 2024 година да усили производството на последващо потомство електрически трансмисии с двоен съединител (eDCT) за хибридни и плъгин хибридни транспортни средства в своето оборудване в комплекса " Мирафиори " в Италия.

Базираната в Нидерландия компания чака разширението да я приближи до задачите й за цялостна електрификация на своята продуктова гама в Европа до 2030 година. Stellantis влага $50 милиарда в този развой.

Унгария продължава да притегля задгранични вложения в своята растяща електромобилна промишленост. През последните шест години страната е привлякла над €14 милиарда директни задгранични вложения единствено в бранша на батериите. Големите вложения като цяло се класифицират като такива, когато са на стойност до над €10 милиона, вариращи според от редица фактори като създадени нови работни места.
 Stellantis дава $1,6 милиарда за дял в китайска компания за електрически автомобили
Stellantis дава $1,6 милиарда за дял в китайска компания за електрически автомобили

Европейският авто производител пренастройва тактиката си към китайския пазар
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР