Собственикът на имота в кв. "Младост 1" в София -

...
Собственикът на имота в кв. "Младост 1" в София -
Коментари Харесай

Собственикът на имота в Младост 1 обвинява общината за проблема с жителите


Собственикът на парцела в кв. "Младост 1 " в София - Гергана Симова, шеф на "Джи Ти-Строй " ЕООД ще даде изказване за медиите на следващия ден. Теренът се намира на кръстовището на улица „ Йерусалим “ с улица „ Андрей Сахаров “ в "Младост 1 ", до метростанцията. След което се планува слагането на ограда на частния парцел. В никакъв случай няма да бъдат осъществявани строителни действия.

Припомняме, че казусът е основан напълно от неудачната реализация на метрото в региона. Вече 10 години Столична община се пробва да осъществя свързване на улица „ Йерусалим “ с улица „ Андрей Сахаров “ в кв. Младост, наложено заради неудачната реализация на метрото и блокирането на съществуващото кръстовище, придружено от образуването на транспортни „ тапи”. Изключително сме възмутени от опита да се показа наложеното от Столична община решение за новата улична регулация като самодейност на "Джи Ти-Строй " ЕООД, както и от неумелия и безкруполен опит да бъдем опълчени на жителите, живущи в блок 73 с погрешни изказвания, че от парцел за озеленяване нашият парцел щял да бъде застроен с 12 етажен хотел.

Ние бяхме настоятелно въвлечени в тази сага още през 2014 година, когато „ ДЖИ ТИ - СТРОЙ “ ЕООД закупи аграрен парцел с идентификатор 68134.4082.5908. За този парцел имаше издадено позволение за градеж на комерсиална града, обвързвана с метрото . В следствие по самодейност на Столична община беше утвърден проект за застрояване (ПЗ) и препоръчана нова улична регулация с Решение № 551/29.07.2009 година на СОС, при което УПИ ІV и УПИ ХІ пред блок 73 са със обвързвано застрояване, съгласно зона „ Жк”, а не „ за озеленяване” . Възниква разумният въпрос какво озеленяване има потребност от избавяне, откакто парцелът ни в никакъв случай не е бил предназначен за озеленяване, и какъв хотел се стопира, откакто планът за застрояване на нашия парцел не включва хотел . Идеята на Столична община за такава улична регулация е била неприемлива за предходния притежател на парцела, като проектът за застрояване от 2009 година е анулиран след влезнало в действие решение на Административен Съд София-град.

След закупуването на парцела ние бяхме убеждавани, че препоръчаното от Столична община решение е удачно и в публичен интерес и, че няма да засегне нашите права и законни ползи, без значение че огромна част от нашия парцел (476 кв.м.) предстои на лишаване за улицата и губим значима част от лицето на парцела към улица. Приехме да спомагаме, като в никакъв случай не сме допускали, че може по подобен недодялан и популистки метод да се нарушава законът в Република България, трансформирайки тази самодейност в 5-годишна сага на неспазване на законоустановени периоди.

Фактите са напълно разнообразни:

- Неудачната реализация на метрото е отговорност на Столична община,

- Столична община одобри през 2009 година проект за застрояване и улична регулация, пробвайки се да реши провокирания транспортен проблем

- И към днешна дата единственият късмет на Следствен отдел към окръжна прокуратура да реши транспортната драма на Младост е единствено посредством договаряния с нас като частен инвеститор
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР