Собственикът на Хидрострой Велико Желев се оправда за получените десетки

...
Собственикът на Хидрострой Велико Желев се оправда за получените десетки
Коментари Харесай

Велико Желев за милионите по АМ Хемус: Държавата определя правилата, по които се играят търговете

Собственикът на " Хидрострой " Велико Желев се оправда за получените десетки милиони предплатено за непостроената Автомагистрала " Хемус ", като трансферира отговорността за изискванията по контракта върху страната (по това време ръководена от ГЕРБ).

" Държавата дефинира разпоредбите, по които се играят търговете, Имало е търг, който " Автомагистрали " е решил да разгласи. " Хидрострой " е взела участие, определена е, сключила е контракт и както на всички други компании е даден задатък съгласно това, колкото се поставя по контракта. Той е гарантиран с гаранция, каквато е поискана. Не виждам нищо нелегално в това ", сподели Желев пред публицисти малко след напускането на ареста, където беше вкаран поради странично следствие за хипотетично изнудване на някогашен чиновник.

Желев не разяснява какви са гаранциите, откакто " Хидрострой " и другите компании по обекта не би трябвало въобще да са със статут на строители, а единствено снабдители на техника или личен състав към държавната " Автомагистрали ".

Това беше и главният проблем в спора сред служебното държавно управление през 2021 година, ГЕРБ и пътния отрасъл, който остана със замразени заплащания по държавни поръчки поради нарушаванията в така наречен инхаус процедура по " Хемус ".

Велико Желев отби въпроса, който Иван Демерджиев сложи на прокуратурата - за получени над 48 млн. лева предплатено от " Хидрострой " за незапочнатия Лот8 на автомагистралата.

Собственикът на компанията разяснява само, че тя работи по Лот 1, който към този момент е в напреднала фаза, а по него " 70% от задатъка е върнат ".

Желев упрекна служебния кабинет в операция за пробите, взети от Северната скоростна дъга на София, от които се видя, че липсва 1/3 от наложителната асфалтова настилка.

" Северната скоростна дъга се извършва през 2015 година от консорциум от пет компании, в допълнение още 10 подизпълнители по характерни елементи. Ако някой е изкара една ядка, за какво не казвате, че има изкарани 10 ядки - всички са от 28 до 30 см.? ", беше коментарът му.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР