Собственикът на големите минни компании "Сибантрацит" и "Востокуголь" Дмитрий Босов

...
Собственикът на големите минни компании "Сибантрацит" и "Востокуголь" Дмитрий Босов
Коментари Харесай

Руски милиардер е открит мъртъв край Москва

Собственикът на огромните минни компании "Сибантрацит " и "Востокуголь " Дмитрий Босов бе открит мъртъв. Според източници от РБК и организация ТАСС предприемачът се самоубил в къщата си в региона на Москва.
Съобщението за гибелта на Босов е оповестено на уеб-сайта на учредената от него компания "Сибантрацит ". "Дмитрий беше извънреден предприемач, самоуверен и съдбоносен модернист, благонадежден сътрудник, сензитивен и безрезервен другар. Неговата кончина е голяма загуба за всички, които са били осведомени с него ", се споделя в известието.
В отговор на искане за детайлности за гибелта на Босов от организация Интерфакс, представителят на Следствения комитет Олга Врадий съобщи: "Следователи от Одинцово проведоха инспекция на обстоятелството на гибелта на 52-годишен локален гражданин ".
Интерфакс оповестява с позоваване на свои източници, че по време на майските празници Босов е бил в къщата си в село Усово, област Одинцово. "Късно вечерта на 5 май предприемачът спря да дава отговор на позвънявания и известия в обществените мрежи. Съпругата на бизнесмена дойде в Усово, само че го откри мъртъв ", цитира организацията източника си.
Източник на ТАСС в органите на реда съобщи, че записка за самоубийство не е открита наоколо до тялото на Босов.
В същото време събеседникът на организацията удостовери, че предприемачът се е самоубил. “Роднините на Босов удостоверяват, че е бил самичък и се е самоубил “, сподели източник на ТАСС.
Първият сериозен капитал Дмитрий Босов печели през 90-те години от продажбата на алуминий - той беше шеф на московското посланичество на Trans World Commodities и акционер в алуминиевия цех в Красноярск.
След като напуща алуминиевия бизнес при започване на 2000-те, той стартира да влага в съветски и задгранични индустриални активи посредством компанията Alltek, която има.
Сред най-големите активи на компанията са контролни пакети във въгледобивните компании “Сибантрацит” и “Востокуголь”.
Освен това “Сибантрацит” е общоприет спонсор на “Нощната хокейна лига”, основана по самодейност на президента Владимир Путин за хокеисти-аматьори.
Структурите на Босов също имат центъра “Артплей” в Москва, а през последните години той бе наименуван един от вложителите във вестник "Ведомости ".
През 2020 година Босов зае 86-о място в класацията на най-богатите предприемачи в Русия на списание Forbes с благосъстояние от 1.1 милиарда $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР