Собственикът на Гъбката“ Рауф Сабах е изпратил сигнал до кмета

...
Собственикът на Гъбката“ Рауф Сабах е изпратил сигнал до кмета
Коментари Харесай

Собственикът на „Гъбката“ Рауф Сабах с важен сигнал до кмета Димитър Николов. Какво съдържа той?

Собственикът на „ Гъбката “ Рауф Сабах е изпратил сигнал до кмета на Община Бургас Димитър Николов и до КПКОНПИ-Бургас . В него той разкрива скица, обвързвана с дъщерята на шефа на Центъра за административно ръководство /ЦАО/ „ Зора “ Стефан Дубаров .

В сигнала се показва, че със заповед Николов е преназначил Дубаров на неговия пост през 2017 година. Освен това според наредбата на член 52 от Закона за Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ спор на ползи поражда, когато лице, което заема висша държавна служба, има частен интерес . Важно е и, че облагата може да не съставлява единствено финансови средства, само че и придобиване на имущество или дялове, или акции , както и приемане на артикули на цени, които са по-ниски от пазарните.

Рауф Сабах изяснява също по този начин, че Стефан Дубаров преди време е почнал да се държи по чудноват метод, като му е отказал позволение за слагане на неговия обект , макар че със специфична молба притежателят на „ Гъбаката “ е входирал уверение от съда , в което той се задължава да спре процедурата по произнасянето до излизането на решението на магистратите по този наболял проблем, станал широкоизвестен на цялата бургаска общност.

Така Рауф Сабах се е усъмнил в дейностите на шефа на ЦАО „ Зора “ и е решил да направи своя лична инспекция . По време на първата процедура за отдаване чартърен на мястото, където е ситуирана „ Гъбката “ в Морската градина, се е явила и компанията „ Авалг “ ЕООД . На втората процедура това сдружение към този момент не е взело участие, само че се е появил нов съперник в лицето на „ Шейново инвест “ , в което съучастник и шеф на над 50% от капитала е бащата на притежателя на компания „ Авалг “, който се споделя Тодор Георгиев .

Сабах е направил информация в Службата по вписванията, от която е открил, че дъщерята на Стефан Дубаров е закупила апартамент от компания „ БУЛ РУУФ “ ООД . Искра.бг разполага с нотариалния акт на парцела. Жилището е с повърхност 133.42 квадратни метра, плюс 16.72 квадратни метра идеални елементи. Данъчната оценка на жилището е 143 358.80 лв. , твърди в сигнала си Сабах. Имотът се намира в квартал „ Възраждане “ в центъра на Бургас.

Въпросната компания „ БУЛ РУУФ “ ООД Сабах твърди, че още веднъж е с шеф и притежател на повече от 50% от капитала Тодор Георгиев .

Пред Искра.бг подателят на сигнала изясни, че дъщерята на Дубаров е придобила жилището против сумата от 118 000 лв. , а съгласно него по пазарни цени то коства към 380 000 лв. . Това съгласно него изяснява за какво шефа на ЦАО „ Зора “ по този начин гневно е желал да уреди конкурентните компании с мястото на „ Гъбката “.

Така съгласно притежателя на „ Гъбката “ в тази ситуация има задоволително данни за спор на ползи от страна на шефа на ЦАО „ Зора “ Стефан Дубаров. Сабах цитира наредбите точно на член 52-ри от Закона за КПКОНПИ. Поради това той смята, че би трябвало да се издаде заповед за осъществяване на инспекция . Освен това Сабах смята, че би трябвало да бъдат отнети получаваните от Дубаров хонорари за избран интервал от време.

Бизнесменът моли общинските съветници , изключително тези от ГЕРБ, да не разрешават на сходни хора да унищожават бизнеса и да употребяват общината като „ бащиния “ . Освен това той упорства да бъде поискана оставката на Стефан Дубаров и да се извърши щателна инспекция на неговото имотно положение.

Сабах разкри още пред Искра.бг , че след, всички чиновници са отказали да вървят на работа.

Така сега в обекта работят самият Рауф Сабах и още една жена

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР