Собственикът на фалиралата Дупнишка популярна каса - Георги Близнаков, се

...
Собственикът на фалиралата Дупнишка популярна каса - Георги Близнаков, се
Коментари Харесай

Горещи новини около самоубийството на скандалния дупнишки фараон Георги Близнаков

Собственикът на банкрутиралата Дупнишка известна каса - Георги Близнаков, се самоуби в понеделник рано сутринта в Благоевград. Мъжът бил облечен с спортен екип и към 6 часа сутринта влезнал в блок 37 в квартал „ Запад “ в Благоевград.

Той е бил видян рано сутринта на влизане в блока, като не е живеел там. Първоначално се качил на петия етаж, само че решил, че е прекомерно ниско, след което се качил до 7-ми етаж и скочил от прозорец на стълбищното пространство, написа "Монитор ".

На мястото имало и две счупени саксии.

Ранобудни поданици на квартала са видели летящото тяло и са позвънили незабавно на тел. 112 в 6,30 ч. Дошлите медици единствено са установил гибелта на умрелия. Криминалисти не престават да разпитват живеещите в блока, само че те настояват, че не познават индивида.

Смъртоносен смут в Благоевград

При огледа в 62-годишния Георги не са открити документи за идентичност. По-късно на мястото на случая е пристигнала брачната половинка му Ивона, която е разпознала тялото на брачна половинка си.

Семейство Близнакови имало адресна регистрация в Благоевград, само че къде живеят тъкмо към момента не е ясно. Със сигурност обаче те не са обитавали блока, от който полита дупнишкият фараон.

През годините те на няколко пъти сменяха адресните си регистрации от Дупница, до Пловдив, а след което и Благоевград.
Георги Близнаков и брачната половинка му Ивона бяха задържани в Пловдив през 2016 година Тогава против тях потегли следствие за данъчни закононарушения и лихварство. Претърсени бяха 7 офиса, разпитаните бяха над 70.

Скандалният дупнишки фараон Георги Близнаков се е самоубил в Благоевград

Над 200 бяха опарилите се от Дупнишката известна каса, на които са обещавани лихви до 16%. След подадени над 100 тъжби, стартира полицейско следствие. В ръководената от Близнакови „ Дупнишка известна каса “ потънаха към 4 млн. лева, откакто подмамиха хората с обещания високи лихви.

Разследването против фамилията се организира от Пловдивската окръжна прокуратура, откакто Близнакови трансформираха адресната регистрация на Дупнишката известна каса от Дупница в Пловдив.

Малко по-късно с решение на Върховен касационен съд, делото беше трансферирано на Кюстендилски областен съд, защото по-голямата част от опарилите се са от Кюстендилска област. Последното дело против дупнишките фараони се организира през месец май т.г., като над 100 бяха очевидци, които се явиха на процеса.

Потърпевшите са към 250 индивида, като част от тях не бяха постоянно призовани в правосъдната зала и се наложи делото да бъде отсрочено. Напрежението измежду хора ескалира по време на делото, защото измежду пострадалите имаше хора, завлечени с по над 200 хиляди лева

Част от потърпевшите подадоха молби, с които желаят да бъдат конституирани като цивилен ищци и частни обвинители в процеса.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР