Собственикът на Facebook пусна абонаментна услуга за виртуална реалност в

...
Собственикът на Facebook пусна абонаментна услуга за виртуална реалност в
Коментари Харесай

Facebook пуска абонамент за виртуална реалност

Собственикът на Фейсбук пусна абонаментна услуга за виртуална действителност в опит да направи тази ниша от бизнеса си печеливша. Потребителите, които заплащат за въпросната услуга, ще получават достъп до две нови игри на месец, оповестява Meta.

За първите три месеца на годината компанията регистрира загуба от 4 милиарда $ в отдела си за VR. Meta е изправена пред сериозна конкуренция от компании, в това число софтуерния колос Apple, който показа своите дълго чакани очила за виртуална действителност.

В понеделник компанията сподели, че услугата Meta Quest+, която коства 7.99 $ на месец, или 59.99 $ за годишен абонамент, е съвместима с нейните очила Quest 2, Quest Pro и идните Quest 3.

През 2021 година основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг разкри проекти за създаване на метавселена – онлайн свят, където хората могат да играят игри, да работят и да поддържат връзка във виртуална среда, постоянно употребявайки VR очилата.
 Затъва ли Meta във виртуалния свят
С течение на времето се надявам да ни възприемат като компания за метавселена и желая да закрепя нашата работа и нашата еднаквост върху това, към което се стремим “, сподели Зукърбърг, представен от BBC.

През февруари предходната година Meta разкри няколко амбициозни плана за изкуствен интелект, а Зукърбърг разказа AI  като „ ключа към отключването на метавселената “.

Компанията регистрира облага от 5.7 милиарда $ за първите три месеца на тази година, надминавайки пазарните упования. Въпреки това нейното поделение Reality Labs, което създава VR очила и други артикули, регистрира чиста загуба от 4 милиарда $ за интервала.

По-рано този месец Apple показа своите очила за виртуална действителност Vision Pro, в първото си огромно показване от съвсем десетилетие. Очилата на Apple, които ще бъдат пуснати при започване на идната година в Съединени американски щати, ще бъдат на цена от 3499 $. Което е доста по-висока цена, спрямо останалите очила на пазара. Тези на Meta се оферират за 299.99 $.
 Apple сподели суперскъпите си очила за виртуална реалност
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР