Собственикът на Facebook - Meta Platforms, ще ограничи плановете си

...
Собственикът на Facebook - Meta Platforms, ще ограничи плановете си
Коментари Харесай

Facebook ограничава наемането на нови хора и се готви за трудни времена

Собственикът на Фейсбук - Meta Platforms, ще ограничи проектите си за наемане на инженери с най-малко 30% тази година.

Това съобщи изпълнителният шеф Марк Закърбърг пред чиновниците си, като ги предизвести да се приготвят за бездънен стопански спад.

"Ако би трябвало да се обзаложа, бих споделил, че това може да е един от най-лошите спадове, които сме виждали в новата история “, сподели още Закърбърг в своето изказване, представено от Ройтерс.

Meta понижи задачите си за броя на новонаетите инженери през 2022 година до към 6000-7000, което е много под досегашните проекти за наемане на към 10 000 нови инженери.

В допълнение към по-малкия брой на новонаетите чиновници, компанията ще остави избрани позиции незаети и ще ускори контрола върху ръководството на представянето. В последна сметка, проектите плануват премахване на чиновниците, които не могат да реализират по-агресивните цели.

"Реално видяно, евентуално има куп хора в компанията, които не би трябвало да са тук. С повишението на упованията и на задачите, някои от вас може да решат, че не се усещат добре на това място. Аз нямам нищо срещу този избор “, сподели още Закърбърг.

Социалната мрежа се готви за по-слабо второ полугодие, защото се оправя с макроикономическия напън и проблемите с поверителността на данните в своя рекламен бизнес.

"Компанията би трябвало да приоритизира по-безмилостно и да работи с по-икономични и по-добре работещи екипи “, написа основният продуктов шеф Крис Кокс в записка до чиновниците.

„ Трябва да подчертая, че предстоят сложни времена и насрещните ветрове са жестоки. Трябва да работим безупречно в среда на по-бавен напредък, където екипите не би трябвало да чакат голям приток на нови инженери и бюджети “, написа още Кокс.

Насоките са следващата отрицателна прогноза, която идва от ръководителите на Meta. Те към този момент оповестиха понижаване на разноските в доста отдели на компанията тази година в лицето на забавящите се продажби на реклами и растежа на потребителите.

Технологичните компании чакат възможна криза в Съединени американски щати, само че спадът в цената на акциите на Meta беше по-сериозен, в сравнение с при съперниците Apple и Гугъл.

Най-голямата обществена мрежа в света загуби към половината от пазарната си стойност тази година, откакто заяви, че броят на ежедневните дейни консуматори на нейното водещо приложение Фейсбук регистрира тримесечен спад за първи път в историята.

Стремежът към по-строги икономии идва в сложен миг, съвпадащ с два съществени стратегически ориентира - прекрояването на обществените медийни артикули, с цел да бъдат конкурентоспособни на приложението за къси видеа TikTok, и скъпият дълготраен залог върху технологиите за добавена и виртуална действителност в метавселената.

В своята записка Кокс споделя, че Meta ще би трябвало да усили петкратно броя на графичните процесори в своите центрове за данни до края на годината, с цел да добави нужната изчислителна мощ за изкуствения разсъдък.

Интересът към късия видео артикул Reels в жанр TikTok на Meta нараства бързо. Потребителите удвояват времето, което прекарват в Reels както в Съединените щати, по този начин и в международен мащаб.

"Това ангажиране на потребителите с Reels може да обезпечи основен път за подсилване на крайния резултат, което прави значимо да се покачат и рекламите колкото е допустимо по-бързо ", добави Кокс.

По думите му Meta вижда благоприятни условия за растеж на приходите в инструментите за бизнес известия и онлайн извършването на покупки.

Той сподели още, че хардуерното поделение на компанията е фокусирано върху сполучливото стартиране на слушалките със смесена действителност с кодово име Cambria, които се чакат през втората половина на годината.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР