Собственикът на Facebook Мета беше глобен с 265 милиона евро

...
Собственикът на Facebook Мета беше глобен с 265 милиона евро
Коментари Харесай

Ирландски регулатор глоби Meta с 265 млн. евро

Собственикът на Фейсбук Мета беше санкциониран с 265 милиона евро от ирландски регулатор. Комисията за отбрана на данните (CDP) стартира следствие против Meta през април 2021 година, откакто данни на 533 милиона души от 106 страни бяха оповестени на хакерски конгрес, " заличен " от Фейсбук години по-рано, оповестява БиБиСи.

Според Комисията за отбрана на данните Meta е нарушила Общия правилник за отбрана на данните в Европа.

От Meta оповестиха, че преглеждат деликатно това решение. Защитата на поверителността и сигурността на данните на хората е от главно значение за метода, по който работи нашият бизнес. Ето за какво ние сътрудничихме напълно на Ирландската комисия за отбрана на данните по този значим въпрос, се споделя в изказване на компанията.

Инструментите за търсене и импортиране на контакти на Фейсбук за Messenger и Instagram бяха непозволено употребявани за автоматизирано добиване на данните сред 25 май 2018 година и септември 2019 година

Тъй като този набор от данни беше толкоз огромен, защото имаше предходни случаи на привършване на платформата, където проблемите можеха да бъдат разпознати по-навреме, ние в последна сметка наложихме забележителна глоба, съобщи Хелън Диксън, комисар по отбрана на данните.

Meta заяви, че платформата е внедрила промени, с цел да понижи капацитета за заличаване на данни с помощта на телефонни номера.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР