Собственикът на Facebook Мета беше глобен с 265 милиона евро

...
Собственикът на Facebook Мета беше глобен с 265 милиона евро
Коментари Харесай

Ирландски регулатор глоби Meta с 265 млн. евро

Собственикът на Фейсбук Мета беше санкциониран с 265 милиона евро от ирландски регулатор . Комисията за отбрана на данните (CDP) стартира следствие против Meta през април 2021 година, откакто данни на 533 милиона души от 106 страни бяха оповестени на хакерски конгрес, " заличен " от Фейсбук години по-рано, оповестява БиБиСи.

Според Комисията за отбрана на данните Meta е нарушила Общия правилник за отбрана на данните в Европа .

От Meta оповестиха, че преглеждат деликатно това решение. Защитата на поверителността и сигурността на данните на хората е от главно значение за метода, по който работи нашият бизнес. Ето за какво ние сътрудничихме напълно на Ирландската комисия за отбрана на данните по този значим въпрос, се споделя в изказване на компанията.

Инструментите за търсене и импортиране на контакти на Фейсбук за Messenger и Instagram бяха непозволено употребявани за автоматизирано добиване на данните сред 25 май 2018 година и септември 2019 година

Тъй като този набор от данни беше толкоз огромен, защото имаше предходни случаи на привършване на платформата, където проблемите можеха да бъдат разпознати по-навреме, ние в последна сметка наложихме забележителна глоба, съобщи Хелън Диксън, комисар по отбрана на данните.

Meta заяви, че платформата е внедрила промени, с цел да понижи капацитета за заличаване на данни благодарение на телефонни номера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР