Собственикът на Евертън - Фархад Мошири, е решил, че няма

...
Собственикът на Евертън - Фархад Мошири, е решил, че няма
Коментари Харесай

Собственикът на Евертън се отказва от продажбата на клуба

Собственикът на Евертън - Фархад Мошири, е решил, че няма да продава клуба заради опасения, че продажбата може да притегли вниманието на държавното управление заради връзките му със глобения олигарх Алишер Усманов, написа Daily Mail.

Твърди се, че Мошири е получил няколко съществени предложения за „ карамелите “, които той прави оценка на 500 милиона паунда. Бизнесменът обаче няма предпочитание да се разделя с клуба, като се чака само да се раздели с миноритарен дял в клуба.

Евертън упорства, че клубът не е имал никакви връзки с Усманов, откогато спонсорските контракти с неговата компания USM бяха анулирани, откакто той беше глобен преди 12 месеца поради почналата инвазия на съветските войски в Украйна.

Мошири беше в центъра на гневните митинги от страна на последователите на мърсисайдци през този сезон, само че на среща с Консултативния съвет на почитателите през януари той настоя, че неговият приоритет е привличането на вложители, които да оказват помощ за финансирането на нов стадион на стойност 550 милиона паунда.

„ Клубът не се продава, само че аз разговарях с топ вложители, в действителност качествени, с цел да съберем нужните средства за стадиона. Мога да го направя самичък и повода, заради която желая да го сторя, е да доведа най-хубавите спортни вложители в Евертън. Близо сме до подписване на договорка “, съобщи самият Мошири.

Двамата с Усманов бяха бизнес сътрудници в продължение на съвсем две десетилетия, като двамата притежаваха общ дял в Арсенал до 2016-а година, когато иранският предприемач го продаде на собствен другар, с цел да му разреши да купи съвсем 50 % от Евертън. Усманов обаче постоянно е отричал да упражнява какъвто и да е надзор или да има акции в отбора от „ Гудисън Парк “.

EXCL: Farhad Moshiri will NOT be selling Everton despite receiving several serious offers for the club |
— MailOnline Sport (@MailSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР