Собственикът на Челси Роман Абрамович и правителството на Обединеното кралство

...
Собственикът на Челси Роман Абрамович и правителството на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Обрат по сделката за Челси, Абрамович и правителството са постигнали споразумение

Собственикът на Челси Роман Абрамович и държавното управление на Обединеното кралство са намерили правно решение, което най-вероятно ще успее да докара до продажбата на клуба, осведоми Sky Sports.

Адвокатите на съветския предприемач и държавното управление са намерили общ език за това по какъв начин да се оправят с дълга на клуба от стадион „ Стамфорд Бридж” в размер на 1,5 милиарда паунда към притежателя на Челси.

Роман Абрамович възнамеряваше да се откаже от тази сума, само че откакто беше глобен и замразиха сметките му, той промени решението си.

Според представителите на съветския милиардер последните им оферти щели да се окажат допустими за държавното управление.

Вече има контрактувана договорка за продажбата на Челси с консорциум, финансиран от частни капитали, воден от американския вложител Тод Боули, съсобственик на бейзболния тим от Съединени американски щати ЛА Доджърс.

Клубът беше разгласен за продажба, защото притежателят Роман Абрамович беше глобен от държавното управление поради хипотетичните му връзки с съветския президент Владимир Путин след военната инвазия в Украйна.

Желанието на държавното управление на Англия е Абрамович да не получи и да няма достъп до средствата след продажбата на клуба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР