Собственикът на частната руска военна армия Вагнер“, който призова за

...
Собственикът на частната руска военна армия Вагнер“, който призова за
Коментари Харесай

Пригожин е превзел руския град Ростов на Дон

Собственикът на частната съветска военна войска „ Вагнер “, който прикани за въоръжен протест, целящ свалянето на министъра на защитата на Русия, удостовери в събота сутринта, че той и войските му са достигнали основен съветски град, откакто са минали границата, прибирайки се от Украйна.

Евени Пригожин разгласява видео на себе си от съветския боен щаб в Ростов на Дон, който следи боевете в Украйна. Той твърди, че неговите сили имат военни уреди и държат града под техен надзор, в това число летището. Други видеоклипове, оповестени в обществените медии, демонстрират военни транспортни средства, в това число танкове, по улиците извън.

BREAKING:

Yevgeny Prigozhin has arrived to the headquarters of the Russian Army in Rostov after the Wagner Group captured it earlier today.

The military coup in Russia is in full swing.

pic.twitter.com/7YyRlTBadn
— Visegrád 24 (@visegrad24) June 24, 2023

Руските служби за сигурност дадоха отговор на декларацията на Пригожин за въоръжен протест, като приканиха за ареста му. В знак на това какъв брой съществено Кремъл приема опасността, ограниченията за сигурност в Москва и Ростов на Дон бяха нараснали. Не е ясно по какъв начин той е съумял да влезе в южния съветски град или какъв брой войски има със себе си.

Въпреки че изходът от борбата към момента е неразбираем, наподобява евентуално той в допълнение да попречи на военните старания на Москва, защото силите на Киев проучваха съветската защита в началните стадии на контранастъпление. Спорът, изключително в случай че Пригожин надделее, също може да има последствия за президента Владимир Путин и способността му да поддържа обединен фронт.

Силите на Вагнер изиграха решаваща роля във войната на Русия в Украйна, като съумяха да завладяват града, където се състояха най-кървавите и дълги борби, Бахмут. Но Пригожин все по-често подлага на критика съветското военно управление, обвинявайки го в непросветеност и в това, че войските му са лишени от оръжия и муниции.

 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР