Собственикът на БТК и Нова телевизия - Юнайтед Груп, обяви

Собственикът на БТК и Нова телевизия - Юнайтед Груп, обяви ...

Юнайтед груп ще дигитализира вестниците на Пеевски


Собственикът на БТК и "Нова телевизия" - "Юнайтед Груп", обяви в сряда, че е постигната сделката за придобиването на вестниците на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това става с покупката на дружеството "Вестник Телеграф", което издава едноименния вестник, както и "Монитор", "Мач Телеграф" и "Политика, от "Интръст" на Пеевски.

"Развълнувани сме да обявим тази сделка. България е привлекателен пазар за "Юнайтед Груп" и бизнесът с "Телеграф" добре допълва другите ни медийни активи тук, давайки ни липсващия компонент – печатни медии", посочва изпълнителният директор на телекомуникационната и медийна група Виктория Боклаг в съобщението.

"С "Телеграф" като част от дейността ни, "Юнайтед Груп" ще предлага пълния спектър от медийни услуги в България. Добавяме липсващото парче към пъзела, за да създадем 360-градусов бизнес тук. Виждаме възможност за бъдещо подобряване на всички издания в групата на "Телеграф", както и за преминаване към дигитално съдържание, което ще засили дигиталното ни портфолио в България", казва още тя.

За сделката 2020 г. от внесено в Комисията за защита на конкуренцията заявление за одобряване на сделката , което стана факт миналата седмица. В един и същи ден антимонополният орган и на "Нова Броудкастинг Груп", и на медиите на Пеевски.

В сегашното съобщението обаче се посочва, че се очаква сделката на вестниците, сред които е и шуменският "Борба", издават от друго дружество – "Издателска къща "Борба", в което Пееввки има дял, да приключи през първото тримесечие на 2021 г. В него пише още, че тя "подлежи на обичайни регулаторни одобрения", каквите вероятно се очакват и от останалите държави, на чиито пазари оперира "Юнайтед Груп".

Източник: mediapool.bg