Собственикът на БТК и Нова телевизия - Юнайтед Груп, обяви

...
Собственикът на БТК и Нова телевизия - Юнайтед Груп, обяви
Коментари Харесай

Юнайтед груп ще дигитализира вестниците на Пеевски

Собственикът на БТК и " Нова телевизия " - " Юнайтед Груп ", разгласи в сряда, че е реализирана договорката за придобиването на вестниците на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Това става с покупката на сдружението " Вестник Телеграф ", което издава едноименния вестник, както и " Монитор ", " Мач Телеграф " и " Политика, от " Интръст " на Пеевски.

" Развълнувани сме да обявим тази договорка. България е прелъстителен пазар за " Юнайтед Груп " и бизнесът с " Телеграф " добре добавя другите ни медийни активи тук, давайки ни изчезналия съставен елемент – печатни медии ", показва изпълнителният шеф на телекомуникационната и медийна група Виктория Боклаг в известието.

" С " Телеграф " като част от активността ни, " Юнайтед Груп " ще предлага цялостния набор от медийни услуги в България. Добавяме изчезналото парче към пъзела, с цел да създадем 360-градусов бизнес тук. Виждаме опция за бъдещо възстановяване на всички издания в групата на " Телеграф ", както и за прекосяване към цифрово наличие, което ще ускори цифровото ни портфолио в България ", споделя още тя.

За договорката 2020 година от импортирано в Комисията за защита на конкуренцията заявление за одобрение на договорката, което стана факт предходната седмица. В един и същи ден антимонополният орган и на " Нова Броудкастинг Груп ", и на медиите на Пеевски.

В настоящето известието обаче се показва, че се чака договорката на вестниците, измежду които е и шуменският " Борба ", издават от друго сдружение – " Издателска къща " Борба ", в което Пееввки има дял, да завърши през първото тримесечие на 2021 година В него написа още, че тя " предстои на нормални регулаторни утвърждения ", каквите евентуално се чакат и от останалите страни, на чиито пазари оперира " Юнайтед Груп ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР