Собственикът на Берое Ернан Банато разкри пред Дарик радио, че

...
Собственикът на Берое Ернан Банато разкри пред Дарик радио, че
Коментари Харесай

Берое получи зелена светлина от ФИФА за Вия

Собственикът на Берое Ернан Банато разкри пред " Дарик радио ", че клубът е получил всички нужни документи от ФИФА по отношение на привличането на Себастиан Вия като свободен сътрудник и остава само колумбийската звезда да получи работна виза, с цел да може да играе за отбора. 

" Познавам се с сътрудниците на Вия от няколко години. Откри ни се такава опция. Анализирахме обстановката, в която той се намираше и взехме решение да му предложим да подпише с нас. Агентът на Вия знаеше каква е обстановката, защото той бе в един толкоз огромен клуб като Бока Хуниорс. Като състезател, който е бил толкоз значим, вниманието към него и към обстановката с него бе огромно. Свързахме се с неговите сътрудници, които ни изложиха своите условия. В началото, почтено казано, мислехме, че е невероятно да го притеглим, само че всички се заехме с работа. Анализирахме обстановката, в която се намира, и взехме решение да го доведем в тима. Сега чакаме неговата виза допустимо най-скоро, с цел да бъде на линия и да го забележим на терена ", показа Банато.

" Надявам се да може да дебютира допустимо най-скоро за Берое, само че в това време имаме обеца на ухото от случаите с Годой и Ойос. При тях нещата се забавиха доста с картотекирането им, до момента в който може да ги пуснем в игра. Работим доста интензивно, с цел да уредим бързо работната виза и Вия да бъде картотекиран, с цел да може да играе за Берое допустимо най-скоро. Ако ме питате мен, аз желая той да бъде подготвен да играе за Берое от на следващия ден ".

" Не, нямаме никакви проблеми в това естество, той е свободен сътрудник. Ние се свързахме с ФИФА с молба да ни изпратят неговият ITC (International Transfer Certificate). Получихме неговия документ и за това го представихме като състезател на Берое. Сега единственото, което чакаме е той да получи работна виза, с цел да може да играе. "

" Това е един състезател, който е отвън спектъра на българската лига. Но както ви споделих първоначално, имам вяра, че Лигата ще продължи да пораства. Вярвам, че клубовете влагат от ден на ден и повече в привличането на играчи с този потенциал или с този капацитет. Мисля, че всички клубове явно би трябвало да се опитат да го създадат освен за локалния футбол, само че и поради Лигата. Това е нещо, което ни устройва всички, което ни служи на всички и което безспорно служи на самата България. Да успеем да вдигнем равнището на футбола ", сподели още Банато.
 Собственикът на Берое сервира извинения към почитателите
Собственикът на Берое сервира извинения към почитателите

За позволените грешки
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР