Собственикът на Андреа Радрицани е съветвал неколкократно да бъде по-спокоен

...
Собственикът на Андреа Радрицани е съветвал неколкократно да бъде по-спокоен
Коментари Харесай

Собственикът на Лийдс: Биелса е твърде напрегнат

Собственикът на Андреа Радрицани е съветвал неколкократно да бъде по-спокоен и да спре самичък да вкарва стрес в всекидневието си, разкри предприемачът в изявление за " Асосиейтед прес ". Той прибавя, че енигматичният управител на новаците в британския футболен хайлайф обаче е експерт и напрежението го тласка към триумфи.

" Постоянно му дублирам, че би трябвало да бъде по-спокоен. Марсело е занаятчия в това да вкарва стрес и напрежение в всекидневието си, само че той е човек, който умее да разграничава отрицателния стрес от позитивния. А точно позитивното напрежение го тласка към триумфите, които е постигнал в кариерата си ", споделя Радрицани по отношение на аржентинеца, който приключи 16-годишното заточение на тима от Висшата лига.

Биелса изкачи Лийдс до елита това лято и ще изведе тима си против първенеца в уикенда на 12-13 септември. Той още няма контракт за новия сезон, само че Радрицани не има вяра да загуби мениджъра си.

" Обичаме да караме година за година. Той е на 65 и е от Аржентина, а Англия е доста надалеч от вкъщи му. Неговата брачна половинка постоянно си остава там, както и останалото му семейство. Заради това ще продължим година за година и за момента това работи добре ", продължава притежателят на Лийдс, който се снабди с акциите през 2017.

" Постигнахме нещо огромно. Нещо, което искахме да създадем, с цел да променим културата вътре в клуба. Сега продължаваме да гледаме напред и мисля, че всичко ще бъде окей, даже и да останем без Марсело. Просто ще се наложи да намерим нов верен човек за мениджърсия пост на нашия тим. Когато и да ни напусне, Марсело ще остави един избран образец след себе си и ние ще следваме това, което сме построили досега. Има и други треньори, които могат да работят с неговата методика и темперамент.
Когато си приключил работата си добре на подготвителното игрище и когато си уверен, че футболистите ти са твърдо зад теб, ти няма потребност да се стресираш прекалено много в самите мачове. Като нощ преди изпит е. Със сигурност си обезпокоен, само че когато си чудесно квалифициран, можеш да си почиваш с усмивка. Знам, че не е елементарно да стигнеш до този миг, само че аз постоянно се пробвам да го предам на Марсело. С него узнавам доста за футбола. Той е човек на детайлите, експерт и работохолик. За него футболът не е просто специалност, а всичко. Смятам, че двамата изпитваме огромно почитание един към различен ", съобщи Радрицани.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР