Собственикът Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор

...
Собственикът Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор
Коментари Харесай

Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител

Собственикът „ Бермар инженеринг “ дава втори частен правосъден реализатор на прокурор поради опита за непозволена продажба

Терен, подобаващ за построяването на затворен комплекс край бургаския ж.к. “ “, несъмнено е измежду най-атрактивните продажби на частните правосъдни реализатори в цяла България. Става въпрос за някогашните военни поделения край местността Капчето.

Цената е без аналог – 38 дка за 2,8 млн. лв. или 73 лв. за кв. метър. Заради това и експерти оповестиха имота за златна мина – същинска находка на сегментирания заможен пазар.

Новината на Флагман.бг за обществената обмен провокира сериозен интерес в целия строителен отрасъл по Черноморието и се очакваше на търга в края на месеца да има съществено наддаване.

Но по всичко наподобява, че това няма да се случи.

Днес в редакцията на Флагман.бг дойдоха настоящите притежатели на терена – „ Бермар инженеринг “ ЕООД, които са изумени, че частният правосъден реализатор е оповестил за обществена обмен техен парцел. Те са придобили някогашните военните поделения преди три години.

Малко преди този момент един от старите собственици - компания „ Дъга 2004 “ е спечелил на последна инстанция делото, което води против ДСК. В решение №122 от 27 януари 2020 година на Върховния касационен съд вземанията на банката се признават за погасени и се постановя заличаването на вписаните договорни ипотеки. Защо това не се случва остава мистерия, само че поради предишен опит да се продаде същия този терен, друго ЧСИ от Бургас, е обещано на прокурор, а от няколко дни същото се е случило и с настоящия съдебен реализатор.

„ Уведомили сме прокуратурата, че се пробват да продадат непозволено наша благосъстоятелност. Недоумяваме какво се пробват да направи този частен правосъден реализатор, само че ние ще си търсим правата “, обявиха от компанията.

Търгът към момента не е свален от регистъра на ЧСИ-ата.

При тези условия е действителен рискът частният правосъден реализатор да разгласи за победител обещано физическо или юридическо лице, то да заплати по сметката им няколко милиона лв., които да останат блокирани години поради невъзможността да се трансферира собствеността, сериозна е заплахата да бъдат блокирани за дълго и депозитите за присъединяване в търга, които също са много съществени като сума - 280 хил.лева.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР