Собственик на супермаркета Bimex в полския град Барлинек закачи на

...
Собственик на супермаркета Bimex в полския град Барлинек закачи на
Коментари Харесай

В Полша собственик на магазин въведе тотална проверка на всички украинци заради кражби

Собственик на супермаркета Bimex в полския град Барлинек закачи на вратите на магазина си табелка, на която се показва, че всеки жител на Украйна ще бъде тестван след заплащането на стоката, която е закупил. По информация на портала " Страна.ua ", Ежи Бител е закачил известието както на украински, по този начин и на полски език.   „ Всеки жител на Украйна, минал през касата, ще бъде тестван “, се споделя в известието.

На страницата на Центъра за мониторинг на расизма и ксенофобията се оповестяват, че по незабавен ред за обстановката е била известена локалната прокуратура, омбудсмана и Посолството на Украйна в Полша.

По думите на притежателя на магазина, той е сложил табелката, откакто жител на Украйна откраднал две чанти с артикули и означи, че кражбите в града най-често са осъществявани точно от украинци.

„ Табелката бе окачена единствено един ден, тя към този момент е махната. Казах да се окачи под въздействието на подтик, прекомерно бързо. Искрено се оправдавам на всички, които са се почувствали афектирани “, сподели Бител.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР