Собственик на лека кола е осъден да плати 1000 лева

...
Собственик на лека кола е осъден да плати 1000 лева
Коментари Харесай

Автомобилист плаща 1000 лева глоба за 1 киловат

Собственик на лека кола е наказан да заплати 1000 лв. санкция за 1 киловат разлика в мощността на автомобила си. Малката привидно разлика обаче е машинация с подправяне на свидетелството за регистрация, направена за икономисване на пари от налог.
Автомобилът "Ауди А3 " е с мощ 75 киловата, регистриран в КАТ през 2010 година Почти незабавно притежателят се сдобил с подправено удостоверение, в което към този момент били вписани 74 киловата, а по този начин влизал в границите за по-ниска ставка - от 55 до 74 конски сили. Същото мъжът вписал и в декларацията за налози и такси на 2 декември 2010 година
Опитът за увъртане бил оголен при насрещна инспекция на общинския отдел в "Пътна полиция "през 2016 година и се схванало, че лидерът заплаща едвам 133,36 лв. данък вместо действителния от 525,94 лв., колкото е за колите с мощ от 75 до 110 конски сили.
Магистратите от Районния съд в Пазарджик са решили случая като незначителен и са освободили обвинения от наказателна отговорност, като го санкционирали единствено с санкция. Мъжът прави опит да апелира и тази минимална глоба, само че Окръжният съд я удостоверява с дефинитивно решение, неподлежащо на обжалване. Интересна детайлност е още, че наказването се постанова малко преди настъпване на безспорната отминалост от 7 години и половина, която изтича на 2 юни т.г.
Автомобилистът, наказан поради 1 киловат разлика, е един от десетките, дадени от Община Пазарджик на съд поради данъчни измами с понижаване на мощността за заплащане на по-нисък данък. Повечето от тях получават санкции и условни присъди.
Не са малко и случаите с показване на подправени квитанции за платени вноски в локалната хазна. Не липсват и неистинен контракти за покупко-продажба, които водят до отчисляване на автомобила от масивите на КАТ и прекъсване на данъчното облагане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР