Собственик на два частни самолета се оказа депутатът от Продължаваме

...
Собственик на два частни самолета се оказа депутатът от Продължаваме
Коментари Харесай

Топ милионерка във властта! Стоянка Георгиева притежава 8 самолета

Собственик на два частни самолета се оказа депутатът от „ Продължаваме промяната ” Стоян Георгиев. Приближеният до Кирил Петков е показал в декларацията си пред КПКОНПИ, че има на свое име два лични самолета от марката „ Чесна ”, които са в съсобственост с неговата брачна половинка Стоянка.

Оказва се пък, че тя е шефка на дребна самолетна компания, която има още 6 летателни машини, които въпреки и индиректно, отново принадлежат на фамилията. Никому непознатият Стоян Георгиев, преди да седне на депутатското кресло, е бил началник на въпросната компания за селскостопанска авиация „ Ребус ”, която понастоящем е благосъстоятелност на жена му.

Стоян Георгиев беше водач на листата на „ Продължаваме промяната ” в Силистра. Той започва кариерата си на авиатор през 1981 година Само 14 години по-късно основава една от първите авиационни компании за селскостопанска авиация в България. През 2005 година основава и специфичен център за образование на професионални и фенове водачи. В него са готови над 40 професионални водачи, които летят като командири на самолети в гражданската авиация. Стоян Георгиев се оказа и началник на Асоциацията на притежателите на въздухоплавателни средства с оптималната излетна маса до 5700 кг. Той има пролетени повече от 12 000 часа във въздуха. В просветителния център е главен лидер, инструктор, проверяващ и преподавател по теоретична подготовка.

С тайните на специалността Стоян се среща в ВНВВУ „ Георги Бенковски “ в Долна Митрополия, където получава магистърска степен по специалността „ Летец-пилот за БГА “. Там е учил и президентът Румен Радев. През 2001 година депутатът на Кирил Петков става и магистър в специалността „ Индустриален мениджмънт “ на Техническия университет във Варна. „ Още от ученическите си години се унасям по парашутизма, споделя Георгиев. - Като инструктор съм обучил над 200 души ”, хвали се той.

Любопитна детайлност е, че избягалият в Дубай олигарх с 19 обвинявания Васил Божков също е притежател на 2 самолета. Единият от тях е точно от марката „ Чесна ”, каквито са и тези на депутата от Политическа партия Георгиев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР