Собственичка на ЕТ с инициали Г.Б. се е признала за

...
Собственичка на ЕТ с инициали Г.Б. се е признала за
Коментари Харесай

Бизнесдама се призна за виновна във Враца, прикривала данъци

Собственичка на Едноличен търговец с букви Г.Б. се е признала за отговорна за осъществено данъчно закононарушение и се е споразумяла с Окръжна прокуратура - Враца. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

В интервала от към три години – от 11.06.2009 година до 10.04.2012 година, подсъдимата Б., като шеф и притежател на еднолично комерсиално сдружение, избегнала установяването и заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери, дължими по ЗДДС. Престъпното действие било осъществено посредством посредственото извършителство на счетоводителя на компанията – Ю.С.

Г.Б. регулярно подавала справки-декларации пред Териториална дирекция на Национална агенция за приходите офис Враца, като заявила разноски по фиктивни доставки с право на данъчен заем. За задачата, при водене на счетоводството и при показване на информация пред органите по приходите, били прилагани неистинен документи – данъчни фактури на друга стойност, в които като снабдител попадали разнообразни юридически лица.

По този метод Г.Б. приспаднала неследващ се данъчен заем, чиято обща сума възлиза на 39 560 лв..

Подсъдимата е признала виновността си и е възстановила породените от нея имуществени вреди. Със подписаното съглашение тя се е съгласила да й бъде наложено наказване от шест месеца „ Лишаване от независимост “ с тригодишен изпитателен период и е приела да заплати направените в досъдебната фаза на процеса разходи в размер на 1668,24 лв..

Споразумението е утвърдено от съда и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР