Собствената инвестиция на Tesla съществено ще започне през 2019 г.,

...
Собствената инвестиция на Tesla съществено ще започне през 2019 г.,
Коментари Харесай

Tesla купи терен в Шанхай, където ще строи новия си завод за електромобили

Собствената инвестиция на Tesla " значително ще стартира през 2019 година ", съобщи Мъск по време на конференцията си с вложителите

Движение на акциите на Tesla

Увеличаване

Движение на акциите на Tesla

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Европейски Съюз финансира планове за производството на акумулатори за електрически автомобили

Отпускат се средства както на страните за проучвания, по този начин и на компании с съответни планове
15 окт 2018
Електрическите коли – от ден на ден и все по този начин на загуба

Над 200 разнообразни модели електрически автомобили ще бъдат пуснати в околните три години, само че дали ще са рентабилни
10 окт 2018
Малката SECира за Tesla

Глобата за Tesla и Илън Мъск от борсовия регулатор SEC е дребна, само че може да докара до позитивни промени
5 окт 2018
Tesla съумя да извърши индустриалната си цел, само че има проблем с доставките

През септември са били създадени 53 хиляди броя от Model 3
3 окт 2018 Tesla купи терен от 860 хиляди кв. м. в Шанхай, където ще се намира новият ѝ цех за произвеждане на електрически автомобили. Компанията на Илън Мъск влага 140 млн. $, с цел да навлезе на най-бързо развиващия се пазар за коли в света. От Tesla обявиха, че производството ще стартира през 2021 година, а началният потенциал на фабриката ще бъде към 250 хиляди транспортни средства годишно, написа Financial Times.

В същото време основният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск планува да купи елементарни акции на компанията за 20 млн. $ по време на идващия отворен борсов прозорец. Това излиза наяве от документи, свързани със разногласието на бизнесмена с Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища в Съединени американски щати. По този метод се разкриват желанията на Мъск да не позволява други лица до ръководството.

Основателят и изпълнителен шеф купи акции за 24 млн. $ през юни и за 9.9 млн. $ през май, съгласно информация на InsiderScore. От началото на годината книжата на Tesla са паднали с 10%.

Смело към задачата

Влизането на Tesla на китайския пазар обаче става в миг, когато повишаването му е застрашено заради комерсиалната война сред Пекин и Вашингтон, а това би повлияло на продажбите на производителя на електроавтомобили. От компанията споделят, че за този месец разноските ѝ са се нараснали поради по-високите мита и транспортни разноски. Заводът в Шанхай ще се финансира основно от китайски банки, а личната инвестиция на Tesla " значително ще стартира през 2019 година ", съобщи Мъск по време на конференцията си с вложителите. Според източници на Bloomberg общата сума, избрана за завода, ще бъде на стойност 5 милиарда $.

Добрата вест е, че Пекин даде обещание през април, че ще отстрани разпоредбите, съгласно които сега задграничните компании би трябвало да образуват взаимни предприятия с китайски сътрудници в бранша на електрическите автомобили. Това би трябвало да се случи до края на годината, макар че ограничаването ще важи за други типове транспортни средства.

Oт Tesla обявиха, че заводът в Шанхай ще бъде напълно благосъстоятелност на компанията. Фабриката ще бъде основана в региона Линганг в Шанхай, чието име значи " покрай пристанището ". Районът от дълго време притегля интернационалните автомобилни компании. Илън Мъск сподели, че потенциалът на фабриката ще доближи 500 хиляди коли годишно, а в нея ще се създават и батериите за колите.

Сегашно състояние

Производството на Tesla в Съединени американски щати обаче е към момента единствено половината от това, което в началото даде обещание да реализира Мъск до края на 2018 година, макар че най-сетне съумя да извърши седмичната и тримесечната си цел.

Tesla е продала 14 779 автомобила в Китай предходната година съгласно данни от LMC Automotive. Това й отрежда 3% пазарен дял при електрически автомобили в страната или 10-то място в този сегмент. Китай дава отговор за 17% от приходите на Tesla за 2017 година

Китай съставлява голяма опция за Tesla в изискванията на конкуренция с компании като BMW и Daimler, които също се стремят да се възползват от бързо разрастващия се пазар. Целта на държавното управление е да доближи продажби от 7 млн. нови енергийни транспортни средства годишно до 2025 година - категория, включваща коли, захранвани с акумулаторни акумулатори, и коли с горивни кафези.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР