Сняг, истински сняг, изненада китайците! Миш-маш по пекински, с разбъркан

...
Сняг, истински сняг, изненада китайците! Миш-маш по пекински, с разбъркан
Коментари Харесай

Снегът изненада китайците! Алберт Попов и още 88 на гигантски слалом с преспи

Сняг, същински сняг, изненада китайците! Миш-маш по пекински, с размесен неестествен и непрекъснато валящ ествествен сняг, ненадейно сервира времето в десетия ден от олимпийската конкуренция. До този миг трасетата бяха напълно с неестествен сняг. А падащият непрекъснато натурален брутално омеша обстановката.

В изобилен снеговалеж, непрогледна мъгла и температура към минус 20 градуса стартира тази заран първият манш на мъжкия великански слалом. 89 ски-алпийци от над 60 страни се бориха най-много с преспите по изцяло непочистената писта. Десетки, измежду тях и от най-хубавите, отпаднаха от конкуренцията още в първия манш, заровени измежду дълбокия сняг.





Разрази се и невиждана в никакъв случай до момента в историята на международната ски конкуренция драма. Оказа се, че при рухване сред вратите в пресния сняг, участник от Хонгконк си е изгубил едната ска. Състезанието беше спряно за малко и поради това, с цел да се разрови по всички страни и да се откри, поради заплаха някой различен спускащ се да се натъкне на нея.

За благополучие нашият представител - най-хубавият ни алпиец Алберт Попов, съумя да оцелее в гигантския слалом с гигантските преспи и да пресече финала, откакто започва с 53-и номер. Класира се 27-и измежду приключилите едвам 54 състезатели, което значи, че във втория манш Аби ще има шанса да започва четвърти - по противоположния ред на първите 30. Българинът приключи на 28-о място в гигантския слалом при дебюта си на oлимпийски игри преди четири години в Пьончанг.

След първия манш водач е швейцарецът Марко Одермат, който води с 0,02 секунди пред австриеца Щефан Бренщайнер, а тройката с пасив от 0,09 затваря международният първенец в дисциплината Матьо Февр от Франция. Алберт Попов с 27-ото си място е на 4,67 секунди след Одермат.



" Никакъв нюх, видимостта пречеше да се опиташ да целиш линиите, да търсиш скорост, когато го направиш - получаваш свиреп удари. Не съумях да карам на лимита, това не беше каране, а беше оцеляване. Твърдостта на пистата е супер, само че тук-там са станали не следи, а дупки и ските могат да тръгнат на всички места. Много вали и за малко време натрупва върху леда и може елементарно да те подхлъзне. Ние се шегувахме, че най-вероятно тук вали веднъж в годината и това е тъкмо през днешния ден ", разяснява Алберт Попов пред Българска национална телевизия.



Снимка от профила на Алберт във фейсбук - подготовка ден преди днешния великански слалом.

Вторият манш на алпийския великански слалом за мъже на Олимпийските игри в Китай трябваше да стартира в 7:45 ч българско време, само че беше отсрочен поради неприятните метеорологични условия. Организаторите оповестиха нов час – не преди 9.00 българско време. Много изобилният снеговалеж, както и ниската видимост ще затруднят още веднъж алпийците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР