Сняг и лошо време обхванаха Балканите, пише македонското електронно издание

...
Сняг и лошо време обхванаха Балканите, пише македонското електронно издание
Коментари Харесай

Лошо време обхванаха Балканите

Сняг и неприятно време обгърнаха Балканите, написа македонското електронно издание Курир.

От североизточната част на Европа на Балканите през вчерашния ден нахлу студена вълна, която ще дефинира времето през идващите пет дни, като ветровете и снеговалежите обгърнаха даже гръцките курорти.
Сняг е паднал и в Гърция.

В Солун и Атина се чака сняг и заради студената вълна в гръцката столица се открива втори заслон за бездомните. Студената вълна ще докара до извънредно ниски температури в цяла Гърция.

В по-голямата част от Хърватия температурите бяха измерени през нощта, а в Риека тази заран беше измерена температура от минус 1.2 градуса по Целзий. В града и покрайнините снегът падна през нощта, което за известно време съумя да задържи някои повърхности.

Хърватските метеоролози афишират, че уикендът ще бъде по-студен, а при започване на идната седмица вероятността от ниски температури още веднъж се усилва. По отношение на снега, към този момент се плануват слаби превалявания.

В Сараево се чака облачно време със сняг и оптималната температура от минус два градуса по Целзий. В течение на деня, преваляванията ще отслабнат и последователно ще спрат.
Прогнозата за Сърбия за през днешния ден е за студено време със слаби снеговалежи, основно в северната, западната и югозападната част на страната с леко нарастване на дебелината на снежната завивка. Нова снежна вълна ще нахлуе в Сърбия от север на следващия ден следобяд.
В Черна гора се чака изменчиво облачно време със слънчеви интервали и ниски температури в южните и централните региони. В северната част на страната ще бъде най-вече облачно и доста студено, със слаб сняг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР