Сняг и дъжд днес в Пловдив. От НИМХ към БАН

...
Сняг и дъжд днес в Пловдив. От НИМХ към БАН
Коментари Харесай

Зимата идва! Оранжев код за снеговалеж в Пловдив днес

Сняг и дъжд през днешния ден в Пловдив. От Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките оповестиха оранжев код за снеговалеж и мощен вятър в региона. Oчаква се и градусите да се намалят, като оптималните денем ще доближат до 10, а утре едвам до 6.
Прочетете още
Предупредителен оранжев код е разгласен за по-голямата част от страната. През идващите 48 часа, под въздействие на следващ циклон през  Черно море, времето ще се усложни в цялата страна, написа MeteoBulgaria. 

През деня от запад на изток захлаждането ще продължава, дъждът ще минава в сняг на от ден на ден места като през нощта против неделя това ще се случи и на югоизток, в това число по морския бряг.

Количествата ще са обилни, в по-голямата част от страната сред 30 и 80 л/кв.м. Реките ще покачат равнищата са, заплаха от разливи и наводнения.

С усилването напразно от северозапад виелици и навявания на преспи, изключително по проходите и в североизточните региони, където поривите още веднъж ще доближават и надминават 100 км/ч. Смущения и проблеми по ел. мрежа. В планинските региони ще има и заледявания. Заради към момента наличната листна маса са вероятни счупвания на клони или рухване на цели дървета.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР