Сняг до колене – такава е ситуацията на фронта при

...
Сняг до колене – такава е ситуацията на фронта при
Коментари Харесай

Сняг до колене замрази Бахмут, Лукашенко настоява за мир

Сняг до колене – такава е обстановката на фронта при Бахмут, която към този момент е явна и посредством показно с видеа в обществените мрежи. В последните два-три дни там е навалял извънредно доста сняг, което съставлява същинско предизвикателство за каквито е да военни интервенции, да не приказваме атакуващи, с тежка военна техника.

Според телеграм канала " Бахмутски дявол ", в който информация се разгласява непосредствено от украински източници, намиращи се на самия фронт в града-символ на украинската опозиция против съветската инвазия, съветските офанзиви по фланговете на Бахмут от север и от юг са намалели като активност.

" Изглежда, че главната им тактичност към този момент е ориентирана към това да се промъкнат в центъра на Бахмут. Основните обстрели от страна на ЧВК Вагнер са в централната и източната част на града. Касапницата не престава – същинско кръвопролитие, с артилерия, пукотевица и боеве улица по улица, в къщи и изби. Това е цялостен пъкъл ", гласи късото известие.

В самобитен отговор основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин прикани съветската постоянна войска да нападна и поддържа огъня по фланговете, с цел да може неговата частна войска да пробие през центъра на Бахмут.

В
Всичко за Вашата сватба
утринната сводка на украинския щаб има удостоверение на тази оценка – оповестява се, че по фланговете на Бахмут е имало отблъснати съветски пехотни офанзиви единствено при Богдановка (5-6 километра север-северозапад от Бахмут) и Ивановско (5-6 километра югозапад-запад от Бахмут). Потвърждение има и от съветска страна – известният съветски телеграм канал " Рибар ", свързван с финансиране от съветския олигарх Евгений Пригожин, особено обръща внимание, че от юг, при Ивановско и по протежението на път Т0504 Костянтиновка – Часов Яр – Бахмут украинците са нормализирали фронта. (КАРТА) При централната част на Бахмут украинците не престават да държат региона към паметника МиГ-17, където има високи здания. Там са построени защитни позиции, в това число окопи, с цел да не се разреши на " вагнеровците " да доближат до Т0504. ЧВК Вагнер обаче към този момент доказано са достигнали до централната част на града и има геолокализирани видеокадри, които го удостоверяват – те имат позиция на към 400 метра от постройките на административния център, боевете не престават.

И зам.-украинският министър Анна Маляр, и командващият украинската пехота военачалник Олександър Сирски са безапелационни, че руснаците хвърлят големи запаси за завладяването на Бахмут, търпят доста тежки загуби, които са неоправдани от тактическа позиция, а
Всичко за Вашата сватба
Сирски категорично акцентира, че съветското командване се изнервя от упоритата опозиция на украинците в Бахмут, тъй като знае, че времето работи срещу руснаците – моментът за пролетната украинска контраофанзива наближава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg