Сняг блокира северна Гърция и предизвика транспортен хаос. По много

...
Сняг блокира северна Гърция и предизвика транспортен хаос. По много
Коментари Харесай

Сняг в Гърция, корабите на котва в очакване на опасно време

Сняг блокира северна Гърция и провокира транспортен безпорядък. По доста сектори от пътната мрежа е наложително използването на вериги, в това число и в региона на Халкидики. Пътуващите би трябвало да съблюдават напътствията издадени от пътна полиция.

Има проблеми и с корабоплаването заради мощните ветрове в Егейско море достигащи от 9 до 10 по скалата на Бофор тук-там. От Министерството на корабоплаването излязоха с ексклузивен бюлетин и оповестиха, че направления от пристанищата Пирея и Рафина няма да се правят до второ разпореждане.

Затворени са също в Северна Гърция и фериботните линии Aгиа Марина-Неа Стира, Принос Кавала-Тасос, Керамоти-Лименас Тасос и Александруполис-Самотраки.

В същото време бурята „Пенелопе“ сътвори огромни проблеми и бедствия в доста райони на страната като Етолоакарнания, Илия, Ахаия, Аркадия и Лесбос. Силните превалявания и стихии предизвикаха наводнения и вреди на домове, предприятия и парцели, както и свлачища в провинциални пътни мрежи, заради което цели села останаха отцепени и изолирани заради проваляне на пътя.

От Метеорологичната работа в Гърция издадоха ексклузивен бюлетин с предизвестие за рухване на температури, превалявания и сняг през идващите два дни. Метеорологичната конюнктура е усложнена.

Желателно е българите в Гърция да наблюдават изключителните бюлетини и съблюдават напътствията на полицията и синоптиците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР