Снощната буря в Русе доведе до трагедия на стадиона в

...
Снощната буря в Русе доведе до трагедия на стадиона в
Коментари Харесай

Все още има опасност за живота на второто ударено от мълния дете в Русе

Снощната стихия в Русе докара до покруса на стадиона в града. Мълния покоси две 11-годишни деца на футболния терен. Внезапният дъжд и светкавици почнали по време на подготовка. Двете момчета не съумяват да доближат навеса на стадиона, когато ги застига мълнията. Въпреки оказаната първа помощ и битката на лекарите, едното момче умря. Неговият съотборник е с заплаха за живота.

Преди обед, след извеждане от медикаментозния сън и възобновяване на дейно непринудено дишане, детето е екстубирано и оставено под наблюдаване. С течение на времето момчето стартира да става контактно и съответно. Все още битката за живота на детето продължава, защото медиците се борят с затруднения от увредите от мълнията. Продължават лекуването, проучванията и консултите със експерти.

" Децата бяха долу. Веднага изтичах след виковете на родителите ", спомня си треньорът на тима Динко Дерменджиев. Треньори и родители създали всичко по силите си да спасят децата. Самият Дерменджиев правил изкуствено дишане на момчетата.

За минути три коли за спешна помощ пристигнали на стадиона. Едното момче е било закарано в болница в клинична гибел. След повече от час битка да го върнат към живота, лекарите губят борбата. За другото дете са впрегнати всички старания на медиците от друга болница. " От всички проучвания, които бяха направени, се оказва, че става въпрос за една тежка увреда на цялото тяло, вследствие на контузията. Говори се за засягане на сърцето, черния и белия дроб, мозъчен отток ", изясни контузиите на потърпевшото дете доктор Бланш Ангелова пред Nova.

Във футболен клуб " Дунав " имало предписание децата да не излизат на терена при неприятни метеорологични условия. " За мен това е огромна покруса. Снощи до 12 часа сме били с криминалисти. Казват, че не могат да проумеят по какъв начин се е случило - има високи здания, има гръмоотводи на всички места ", споделя ръководителят на футболния клуб Деан Димов. Концесионерът на спортна база " Дунав " пък съобщи, че комплексът бил обезопасен.

Тази заран част от младите футболни гении уважиха паметта на своя съотборник с цветя и свещи. Прокуратурата в Русе образува досъдебно произвеждане, а редица институции започнаха инспекции в спортния комплекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР