Снощи в София имаше пламъци, горя микробус на столичните полицаи.

...
Снощи в София имаше пламъци, горя микробус на столичните полицаи.
Коментари Харесай

А вчера вътрешният министър не очакваше ескалации. Кой ли филм е ...

Снощи в София имаше пламъци, пламтя микробус на столичните служители на реда. Футболни ентусиасти от всички клубове желаеха оставката на Боби Михайлов и останалите в БФС поради скандалното ръководство на обичания спорт през последните 18 години. 

 

Чашата преля поради решението на БФС да реалокира мача сред България и Унгария от София в Пловдив поради желанията на агитките да стачкуват от трибуните. БФС се опита да си измие ръцете и със Столична дирекция на вътрешните работи, които отхвърлиха да са казвали, че мачът не може да се организира с аудитория и ще има проблеми при неговото охраняване. Топката беше трансферирана и на УЕФА. , че не е напълно ясно дали точно БФС не са инициирали преместването на мача с подвеждаща информация към Съюза на европейските футболни асоциации.

 

По улиците на София, видехме пламъци, запалени контейнери, бутилки, побоища от служителите на реда над протестиращите., където тарашиха нищо неподозиращи хора и какво ли още не.

 

В същото време през вчерашния ден министърът на вътрешните работи. Нищо, че по-рано през днешния ден от Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че са, че се приготвят провокативни дейности, " с оглед дискредитиране на ръководството на БФС ".

 

Калин Стоянов обаче не видя провокации и напрежение и вместо да иде на постоянно съвещание на Министерския съвет, отиде на кино. Във вечер на митинг, който авансово се очакваше да бъде огромен и евентуално да има ескалации. 

 

За кинопреживяванията на министъра се, който дефинира решението на министъра като  " много смущаващо ".

 

" По това време имахме съвещание на Министерския съвет, на което той беше заместен от заместника си Темелакиев. В един миг трябваше да му кажа да отиде и да си прави работата. Очевидно имаше проблем в координацията ", уточни министър председателят. 

 

По-рано през днешния ден.

 

" Той би трябвало да понесе отговорност за случилото се нощес. Това беше неприемливо ", уточни Кирил Петков. 

 

Относно настояванията за оставката на Калин Стоянов, министър-председателят разяснява, че въпросът ще бъде разискван с вицепремиера Мария Габриел.

 

Извън ескалациите на терен по време на митинга сред протестиращи и полиция, както и по линия публичен ред, видяхме и огромен

 

когато събитията бяха отразени в осведомителни организации като “Ройтерс ” и “Асошиейтед прес ”, видеа циркулират в обществените мрежи, за безредиците четем в медии като “The Independent ”, “Barrons ”, “Euractiv ”..

 

След всичко това, можем единствено да кажем, че Калин Стоянов през вчерашния ден не очакваше напрежение. И остава да го попитаме кой филм е гледал.

 

ФрогНюз

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР