Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Йордан Терзийски,

...
Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Йордан Терзийски,
Коментари Харесай

Йордан Терзийски: Датата 6 март беше ясна още преди 9 месеца, когато съставихме правителството

Снощи, в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Йордан Терзийски, сподели че датата 6 март беше ясна още преди девет месеца, когато съставихме държавното управление. „ Не виждам никакво бързане с подаването на оставка, а осъществяване на поета дума и задължения. Ние подадохме ръка за договаряния още преди две седмици и тези дни можеше да имаме нов кабинет, само че за жалост тези договаряния не се състояха. „

Ние не тласкаме страната към избори, ние тласкаме страната към промени. ГЕРБ би трябвало да изберат коя от двете позиции ще изберат. В тяхното предложение виждаме предпоставки за промени, само че и виждаме неща, които са пропуснати. Най-вероятно и те виждат пропуски в нашия меморандум. Точно по тази причина би трябвало да седнем на масата и да беседваме. Разговорите от наша страна ще се вдоят от водачите на партиите, които могат да вземат решения незабавно, а не да ги съгласуват с някой. При ГЕРБ е тъкмо противоположното. Решението си е тяхно да дефинират този преговорен екип, само че по този начин диалозите единствено ще се забавят.

" В предлагането на ГЕРБ ни тормозят плаващите болшинства. Трябва да намерим общи решения на всеки един проблем, а не да се търсят гласовете на Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия или " Възраждане ". Нивото на ръководство би трябвало да е ясно написано. Всичко е въпрос на диалози и няма значение по какъв начин ще се споделя докумебтът, който вероятно ще подпишем. Ние сме подготвени да седнем на масата за диалози, а не да получаваме ултиматуми и закани по малкия екран. Днес видях изявлението на Бойко Борисов, което ми прозвуча като изявление на възпитаник, който е без домашно и всеки различен му е отговорен. Днес новината можеше да е, че се откри пътната карта на Турски поток. Питайте сътрудниците от ГЕРБ къде беше изчезнала три години и за какво те не разясняват, че България е дала 3 милиарда, с цел да помогне на Путин да заобиколи Украйна и да стартира войната. Всички тези въпроси би трябвало да получат отговори. За мен е ясно, че Мария Габриел би трябвало да е идващият министър председател. Трябва да има последователност във външната политика. Това е концепцията акад. Денков да е външен министър. ГЕРБ може да предложат за външен министър някой, който е взел участие в основаването на Пътната карта на Турски поток ", даде образец Арабаджиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР