Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Валентин Николов,

...
Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Валентин Николов,
Коментари Харесай

Валентин Николов: За началните дейности на 7 и 8 блок има достатъчно средства, както и за обезпечаване работата на АЕЦ „Козлодуй

Снощи, в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Валентин Николов, сподели че цената е избрана от предходната година, това е на база на Закона за енерегетиката. „ Това е по отношение на компенсацията, която би трябвало вероятно да получи стопанската система, когато цената е над 200 лева, а точно във фонда би трябвало да се съберат тези средства ".

Относно дупката от 1 милиард лв. във Фонда, Николов сподели, че в случай че не бъде покрита тази дупка, рискът е, че крайните доставчици ще купуват сила на свободния пазар. „ Това обаче с цел да не увеличи цената за семействата те би трябвало да бъдат обезщетени и тази отплата би трябвало да пристигна от Фонда. Този недостиг е реалност и Иван Иванов, и Фондът споделиха, че действително видяно няма да могат да се оправят и да компенсират и цената на ел. силата ще би трябвало да се увеличи, макар че цената на борсата на ел. сила пада. "

Този 1 милиард би трябвало да бъде обезщетен - или през бюджета или посредством повишение цената, добави още Николов.

Към актуалният миг АЕЦ „ Козлодуй " е гарантиран, безапелационен е Николов. „ За началните действия на 7 и 8 блок има задоволително средства, както и за застраховане раотата на АЕЦ „ Козлодуй ". Но цените на силата падат и паричният поток ще бъде друг, изключително приходите ни, и това вероятно ще затрудни някои действия ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР