Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Калин Стоянов,

...
Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Калин Стоянов,
Коментари Харесай

Калин Стоянов: България е изпълнила условията за пълноправно членство в Шенген

Снощи, в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Калин Стоянов, сподели че България е изпълнила изискванията за пълноправно участие в Шенген. Министерство на вътрешните работи свърши своята работа, съумя да реализира високи резултати по линия на незаконната миграция. Оттук-наттатък става въпрос за вътрешнополитически боричкания в страни, отвън България. Ситуацията на българо-турската граница е извънредно спокойна в последните месеци.

" В задачата в края на ноември имаше и представители на австрийската страна, и на Нидерландия - убедиха се, че имаме извънреден прогрес. Австрия смята, че Шенгенското пространство не действа като цяло, само че не виждам по какъв начин това ще се промени с участието на България и Румъния. Имаме поддръжката на безусловно всички държави-членки на Шенгенското пространство, поддръжката на Европейската комисия. Въпрос на време е да договрим това, което стои на масата, с Австрия ", добави той и акцентира, че няма мотив да не станем пълновръстен член на Шенген.

След полицейското принуждение на митинга против Българския футболен съюз са уволнени четирима чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи, а за дейностите на други деветима текат дисциплинарни инспекции. " Показах, че има волята да се санкционират служителите на реда, надвишили правата си ", добави Стоянов.

" От 20.00 ч. в петък предходната седмица госпожа Тодева е охранявана. Заплахите към нея са голям брой, получиха се в границите на няколко дни ", разяснява вътрешният министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР