Снощи, в предаването Лице в лице по Бтв Вили Лилков

...
Снощи, в предаването Лице в лице по Бтв Вили Лилков
Коментари Харесай

Вили Лилков: Общинският съвет е в криза, но ако това продължава по-дълго време, и самата община ще влезе в криза

Снощи, в предаването „ Лице в лице " по Бтв Вили Лилков сподели, че през днешния ден са били поканени от Васил Терзиев и от общинските съветници от " Продължаваме промяната " - " Демократична България " - " Спаси София ", с цел да осъдят разновидности за излизане от рецесията с избор на ръководител на СОС. „ Предложеният от тях проект е уголемен вид на оферти от нас през лятото проект ".

Решихме да предложим на Общинския съвет на следващия ден да отложим съвещанието и да проведем съвещания в по-широк вид, като притеглим ГЕРБ, " Възраждане " и Българска социалистическа партия, с цел да обсъдим ограничения за излизане от рецесията. Нашето предложение е избиране на краткотраен ръководител до избиране на непрекъснат, избиране на непрекъснатите комисии на паритетен принцип и всички партии да имат посланичество в тях, кметът да показа управническа стратегия и стратегия за промени, Общинският съвет да показа оперативна стратегия, както и приемане на бюджета, съобщи Лилков.

Задачата по избиране на ръководител и образуване на болшинство е главно на спечелилите изборите и на огромните партии, само че защото това не стана, с тази задача се нагърбихме ние, с цел да дадем опция на огромните политически сили да беседват и да намерят единодушие между тях, уточни общинският консултант от " Синя София ".

Общинският съвет е в рецесия. Ако това продължава по-дълго време, и самата община ще влезе в рецесия. Без определен ръководител не могат да се структурират комисии, а без определени комисии отчетите не могат да стигат до зала, кметът ще бъде усложнен да организира промени. В момента има стотици подадени преписки от районните кметове, от селските кметове, от основния проектант, които чакат решение, акцентира Вили Лилков.

По думите му е на практика невероятно рецесията с избор на ръководител на Общинския съвет да докара до нови избори в София.

Този, който мисли за предварителни избори, е безконтролен. Ние от " Синя София " ще създадем всичко допустимо да има работещ Общински съвет, сподели още Вили Лилков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР