Снощи, в предаването Лице в лице по БТВ Радан Кънев

...
Снощи, в предаването Лице в лице по БТВ Радан Кънев
Коментари Харесай

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Снощи, в предаването „ Лице в лице " по БТВ Радан Кънев сподели, че не чака драма, може би ще се основат медийни драми. „ Всичко е въпрос на малко диалози, ще се откри вид. "

Много по-добре е да има салда. Предишният вид сподели, че води до рискова свръхконцентрация на власт там, където не би трябвало да се основава, добави той.

Евродепутатът разяснява и провалената ротация на държавното управление.

Има политически обстоятелства - партията която държеше мандата, излезе и сподели, че няма да го осъществя. Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи. Въпросът оттук насетне е какво вършим както общество в тази сериозна обстановка, в която сме сложени, акцентира Кънев.

По думите му, рисковете, които рухването на държавното управление и предварителните избори основават пред България, са доста и са доста съществени.

Предупреждавахме за тях, в този момент към този момент белята е направена и би трябвало да посрещаме тези опасности. За кой ли път в обстановка на безпорядък и безредие би трябвало да се оправяме с проблеми, които изискват работещо държавно управление, уточни Радан Кънев.

Ясно е, че това държавно управление с това болшинство, което имаше, беше преимущество за България и гарантираше принадлежността на България към НАТО и към Европейския съюз. Сега сме изправени пред безредие. На второ място е стопанската система на България - стопанската система и земеделието изискват законови промени. През тези девет месеца значително стопанската система беше отърсена от корупционния напън. В момента работещите законови решения още веднъж се отсрочват за неопределен срок, защото Народното събрание към този момент работи в избирателен режим. Направи се някаква основа да се реформира правосъдната система, да се проверяват бруталните нарушавания и злоупотреби в правосъдната система. Всичко това стопира оттук насетне за неопределен срок, означи Кънев.

Като основен систематичен риск мога да дефинира това, че на 9 юни освен се организират евроизборите, а стартират договарянията с кого Европейският съюз ще се движи в идващите 5 година Това е един голям спор. В този миг България ще се намира във вихъра на хаоса, няма да има болшинство за избран интервал от време. В тази обстановка на искрено безредие ние ще отсъстваме от най-важния спор. Въпросът ще е по какъв начин посрещаме рецесиите. Трябва да преодолеем вредите, да излезем от тази тежко самопричинена рецесия и да се върнем на релсите на действително работещата политика оптимално бързо след изборите. Българските жители ще създадат своя избор дали желаят обществото да върви напред, сподели още евродепутатът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР