Снощи, в предаването Лице в лице по БТВ Илияна Йотова,

...
Снощи, в предаването Лице в лице по БТВ Илияна Йотова,
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Предполагам, че може би при ротацията на кабинета ще има нови министри или дори министър-председател с двойно гражданство

Снощи, в предаването „ Лице в лице " по БТВ Илияна Йотова, сподели че изрично ще имаме някакво мнение, когато тези ремонти минат през Конституционния съд. Вчерашното ритуално слагане на печата под новите ремонти в Конституцията е единствено краткотрайно.

Тя счита, че тези ремонти в главния закон на България ще останат с етикета анти-Радев. „ Желанието не беше да има полемика. Ако желанието беше да има полемика, щеше да има необятно публично разискване, да се вземат поради мненията на професионалните гилдии. Идеята не беше да се направи добър текст, бе наказателна интервенция ", добави вицепрезидентът.

По мотив измененията в Конституцията, които разрешават министри и депутати да имат двойно поданство, Йотова уточни: „ Радев преди години споделя нещо извънредно значимо: български жители по рождение. В поправките на Конституцията се засяга доста по-широка рамка: българи, които имат двойно поданство. Българин по рождение не значи да си роден някъде, може да си дете на български родители ".

Тя допусна, че може би при ротацията на кабинета ще има нови министри или даже министър-председател с двойно поданство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР