Снощи,в предаването Лице в лице по БТВ Делян Добрев каза,

...
Снощи,в предаването Лице в лице по БТВ Делян Добрев каза,
Коментари Харесай

Делян Добрев: Преди войната в Украйна „Лукойл” купуваше 15 милиона барела руски нефт на ден, а след войната 45 милиона

Снощи,в предаването „ Лице в лице " по БТВ Делян Добрев сподели, че неговото персонално мнение е, че по-скоро ще нажежи напрежението в обединението, в сравнение с да помогне., „ Затова няма да разясня поста на външен министър след ротацията. Аз съм експерт в енергетиката, а и дадох обещание на Борисов. "

„ Преди войната в Украйна „ Лукойл " купуваше 15 милиона барела съветски петрол дневно, а след войната 45 милиона. От 1-ви януари не е импортиран нито един литър съветски нефт, а не се покачиха цените по бензиностанциите, не се срина енергийната система, както ни плашеха. Пет пъти предлагах да се приключи дерогацията, само че Денков плашеше с оставката си. Така още една година се финансираше войната ", напомни той.

„ Нали не можеха и трябваше да настройват инсталацията с месеци. Как от 31-ви декември. Те постоянно са можели, само че година и половина ни лъжеха, с цел да пазят съветските ползи. Помните ли, че трябваше да внасят пари във Фонда за енергийна сигурност. За първия месец внесоха 70 милиона, за втория - 27 милиона ", уточни Добрев.

Той бе безапелационен, че има политици, които са работили в полза на съветските ползи у нас. Той разкри, че е алармирал способените органи за това. „ В Министерски съвет са същинските хора, които облагодетелствали режима на Путин ", съобщи той.

Вчера изслушвахме шефовете на „ Лукойл " и аз ги попитах персонално Александър Величков дали е возил в персоналния си автомобил през уикенда Асен Василев и дружно са посетили централата на „ Лукойл ". Той отхвърли за датата, само че не и този факт. Отговорът беше: „ Не си припомням кой ден беше ", разкри Делян Добрев.

Той разгласи, че Асен Василев до момента в който е бил в Съединени американски щати е предложил за обмен рафинерията „ Лукойл Нефтохим ".

„ През последните три години дивидентите от енергийните сдружения в размер на 3,5 милиарда лв. са пренасочени към бюджета за запълване на финансови дупки ", стана ясно още от думите на някогашния енергиен министър. Той добави, че това не е нелегално, само че е попречило за развиването на енергетиката ни. Добрев даде образец с обстоятелството, че към този момент сме вносител на ток, вместо експортьор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР