Снощи,в предаването Лице в лице по БТВ д-р Александър Симидчиев

...
Снощи,в предаването Лице в лице по БТВ д-р Александър Симидчиев
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Всички колеги от Здравната комисия са съгласни, че здравеопазването трябва да бъде надпартийно или непартийно

Снощи,в предаването „ Лице в лице " по БТВ доктор Александър Симидчиев сподели, че доста е мъчно да се направи същинска, цялостна промяна в опазването на здравето, тъй като тя би изисквала небосвод от най-малко 10 години, т.е. това са два мандата. „ Нищо значително не може да бъде направено за 1-2 години. "

По думите на доктор Симидчиев един от водещите проблеми на здравната система у нас е невъзможността да задържаме младите фрагменти в страната.

Ресурсите в българското опазване на здравето се разпределят по много по-различен метод, в сравнение с в Европа. При нас има два бранша, в които оборотът е 70 %, и това са лечебните заведения и медикаментите. Всичко останало е натикано в ъгъла, в това число и продължителните грижи.

Депутатът от ПП-ДБ уточни още, че в България имаме най-ниската дълготрайност на живота в цяла Европа.

Всички сътрудници от Здравната комисия са съгласни, че опазването на здравето би трябвало да бъде надпартийно или непартийно. Превенция и профилактика би трябвало да имаме. Има лъч вяра поради новия бюджет, в който има заложени повече пари за предварителна защита. В момента е в развой основаването на Фонд за публичното здраве, който ще финансира проучвания, само че крайните резултати ще се видят след 8-10 години, изясни доктор Симидчиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР