Снощи, в предаването Лице в лице по бТВ д-р Благомир

...
Снощи, в предаването Лице в лице по бТВ д-р Благомир
Коментари Харесай

Д-р Благомир Здравков: Очаква се пик на грипа към края на януари

Снощи, в предаването „ Лице в лице " по бТВ доктор Благомир Здравков сподели, че се чака пик на грипа към края на януари. „ Той се отсрочи поради по-мекото време. В болничното заведение имаме 12 деца с затруднения от грип вид А. Към момента няма нищо извънредно и обезпокоително. Клиничната картина при Коронавирус сега протича по-леко. "

„ За страдание има доста тежки затруднения на грипа. Родителят мъчно може да разграничи Коронавирус от грип. Добре е когато има признаци, да се потърси лекарска помощ. Ако до 5-ия ден детето не се повлияе, би трябвало още веднъж да посети доктор ", прикани педиатърът.

Той даде съвет на майките да не изнежват ненужно децата си, а да ги закаляват.

Д-р Благомир Здравков разяснява и проекта за построяването на Националната детска болница.

„ Към момента наподобява, че се извършва проекта за построяването на Национална детска болница. Беше направен разбор, който бе възложен на здравното министерство, следва правенето на техническо задание и техническата обезпеченост на дейностите, които ще се правят в това лечебно заведение. Към момента полемика за терена в Горна баня не е на дневен ред. Най-важното за нас е да оказваме модерна и качествена здравна помощ ", изясни той.

Педиатърът призна, че местоположението на болничното заведение няма налична инфраструктура и би трябвало да се работи в тази посока.

„ Смисълът на тази болница е, да може да се окаже своевременна и съответна незабавна помощ на детето. Стрес в системата ще има, тъй като всяка смяна Ключовите браншове, които би трябвало да се причислят към Националната детска болница не може да стане принудително ", счита той.

По думите му всички експерти споделят, че реалистичният период за стартиране в употреба на детската болница от стадия, в който се намира, е 4-6 години. За да бъде финализиран този план заслуга ще има освен един министър, а цялостен екип.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР