Снощи, в предаването Лице в лице по БТВ Божидар Божанов,

...
Снощи, в предаването Лице в лице по БТВ Божидар Божанов,
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Технически няма как машините да бъдат манипулирани

Снощи, в предаването „ Лице в лице " по БТВ Божидар Божанов, сподели че Централната изборна комисия официално не е взела решение за анулация на машинния избор на база на справката на ДАНС, а поради забавеното узаконяване на машините от Министерството на електронното ръководство. " От ЦИК не разглеждаха справката [на ДАНС], а се повлияха от изказванията на някои политически водачи. "

По думите му въпросната информация от ДАНС в по-голямата си част е цялостна с внушения и погрешни изказвания.

„ Технически няма по какъв начин машините да бъдат манипулирани. Те разпечатват една квитанция и след това хората могат да видят по какъв начин са дали своят вот ", добави Божанов.

Бившият министър на електронното ръководство разясни, че изходният код на машините не съставлява загадка, а по своята същина той дефинира по какъв начин действа машината.

Борисов през вчерашния ден сподели, че бил ревизирал принтера в офиса на ГЕРБ и нямало никакъв код. Е, ще го отчайвам, само че код има. Всеки принтер има код, увери Божанов.

Той добави, че изходният код е в ЦИК, а ключовете, от които зависи сигурността на изборния развой, също се пазят в ЦИК и са предпазени с пароли на трима членове на комисията.

На въпрос за високия % невалидни бюлетини (20%) от изборите през вчерашния ден, Божанов разясни, че „ машините вземат решение точно този проблем ".

Относно самите избори депутатът от ПП-ДБ показа, че от обединението са удовлетворени от постигнатите резултати, само че подсети, че предстоят балотажи, за които към този момент се готвят.

Не сме спокойни от преднината от първия тур, кметското място не ни е в забрадка вързано, предизвести Божанов, като изрази вяра симпатизантите на ГЕРБ да гласоподават за Васил Терзиев на балотажа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР