Снощи в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се

...
Снощи в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се
Коментари Харесай

Шофьор разказва за измамите на превозвачите: Машинации, измами, робски труд!


Снощи в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура ", което се излъчва всеки вторник и четвъртък от 21:00ч. онлайн по телевизия "Евроком " бяха показани разтърсващи извънредни разкрития от първо лице за българските транспортни компании.

Когато преди два месеца избухна абсурдът за пакета "Мобилност " в Европейския парламент и гласът на евродепутата Николай Бареков се оказа златен и този пакет не беше спрян и мина на първо четене, тогава Бареков бе наименуван от цялата политическа мафия в България "национален изменник ", тъй като зае страната на българските водачи.

Бареков показа, че сътрудниците му от бТВ, Нова и Националната телевизия са се свързали с него по отношение на пакета "Мобилност " и са му декларирали, че са изцяло съгласни с неговата позиция, само че са принудени да поддържат останалите 16 евродепутати, тъй като по този начин им е подредено от шефовете им, който както всички знаем са видни олигарси.

Те обаче били склонни на компромис. Ако Бареков откри водач на ТИР, който да удостовери неговата позиция и желае да приказва намерено, били подготвени да му дадат думата.

Слава Богу откри се героичен човек, който се срещна с Димитър Байрактаров. Водещите демонстрираха описа на един заслужен български водач, който застана с името и лицето си и описа по какъв начин така наречен превозвачи са трансформирали българските водачи в плебеи, по какъв начин се правят измамите, и какво стои зад всичко това.

Христо Христов описа цялата авантюра на транспортните служащи в България:

Димитър Байрактаров: Господин Христов, за какво потърсихте предаването "Бареков и Байрактаров без цензура "?

Христо Христов: Виждам, че представяте нещата в прав текст такива, каквито са, показвате истината и не се цензурирате.

Димитър Байрактаров: Мисля, че е редно да срещнем феновете кой сте вие и какво работите.

Христо Христов: Казвам се Христо Христов, работя във компания "Колимар - Костурски ", Пловдив като интернационален водач. В ръката си държа трудовия ми контракт, от който се вижда и заплатата ми - 510 лв. (минимална работна заплата).

Димитър Байрактаров: На толкоз ли се прави оценка труда на интернационалния водач?

Христо Христов: Най- евентуално на толкоз се прави оценка. Работният ден е 15 часа, през които шофираш и извършваш други действия като товарене и разтоварване, а през останалото време не почиваш, а си надзирател в кабината, откъдето пазиш камиона и товара.

Димитър Байрактаров: Какъв е тъкмо вашият проблем?

Христо Христов: Проблемът е в това, че предходната седмица преди Великден върших курс от България за Германия и в региона на Будапеща спуках предна дясна гума. След 10 часа шофиране, бях заставен да променям гумата цяла нощ, което не ми е в наредбите и на никое място в трудовия ми контракт не написа, че от мен се изисква да съм и монтьор. Със съдействието на сътрудник, който ми изпратиха сменихме гумата в границите на 5 часа. Остана ми три часа време за отмора.

Димитър Байрактаров: Тоест, Вие на процедура сте карали два дни с три часа отмора?

Христо Христов: Да! Два дни с три часа отмора.

Димитър Байрактаров: Собственикът не се ли тормози, че може да претърпите ПТП?

Христо Христов: Не, притежателят не се тормози ни най- малко, а ми съобщи, че гумата би трябвало да се смени и не може да ми прати асистенти, които да ми я сменят, тъй като щяло да ми коства доста пари. Когато се прибрах ми сподели, че тази промяна ще коства 750 евро, които би трябвало да заплатя аз, тъй като той нямал да ми прати.

Димитър Байрактаров: Тоест, Вие сте сменили гумата самичък и сте платили на притежателя 750 евро? Това не се ли явява малко като рабски труд?

Христо Христов: Това си е чист рабски труд! След Германия имах курс до Турция. Когато се прибрах от Турция, работодателят ми ме попита какво ще вършим с гумата и ми я удържа. Тази гума е на към 80 000 километра. Реалната й стойност е 1200 лв., а той ми удържа 801 лв. поради това, че съм спукал гума по моя виновност.

Димитър Байрактаров: От всичко, което казвате тук, могат ли хората да си създадат естествени заключения? На базата на вашия трудов контракт, Вие получавате минимална работна заплата. Ако на следващия ден се разболеете, ще получавате обезщетение на база тази заплата. Превозвачите на процедура вършат облагите на вашия тил.

Христо Христов: Ние им плащаме джиповете, ние им плащаме екстрите и още ред други неща, както и лизинга на колите и камионите.

Димитър Байрактаров: Много ваши сътрудници са се свързвали с нас. Правят ли се измами с картите? Имали ли сте подобен случай?

Христо Христов: Да! Когато тръгнем за Турция, на влизане и излизане постоянно има опашки. Тогава ни дават по този начин наречените "помощници ". Това са карти на други хора, на името на нашите работодатели. Това е за да можем да създадем паузата от 45 часа по време на курс Турция - Германия. Тази 45- часова отмора в Германия е неразрешена, защото се прави в кабината на камиона. Ако ни заловен, че спим в кабината на камиона, санкцията е към 2000 евро.

Димитър Байрактаров: Колко пъти са ви карали да правите такава машинация с тези карти?

Христо Христов: Месечно влизам два пъти в Турция, като единият път е наложително с непозната карта.

Димитър Байрактаров: Тоест, води се, че почивате, а в това време сте зад кормилото и шофирате?

Христо Христов: Точно по този начин. В това време се води, в действителност, че шефът ми кара камион, защото съм с неговата карта, а камионът го карам аз. Половината камиони на моя шеф Илия Костурски са с машинки. Това са сензори, които са предопределени да манипулират. Чрез тях камионът се движи, без да регистрира придвижване.

Димитър Байрактаров: Това към този момент е пиратска активност. Незаконна активност. Ако заловен водача, какво следва?

Христо Христов: Взимат му документите за една година, а може и да влезе в пандиза.

Димитър Байрактаров: Това всеобща процедура ли е?

Христо Христов: Да! При всички е по този начин.

Димитър Байрактаров: Според вас борят ли се за вашите права какво мислят по въпроса?

Христо Христов: Вероятно не го знаят виновните лица или са на хранилка някъде. Те се борят за облагите на превозвачите, не за нашите права.

Димитър Байрактаров: В немските компании участва ли тази процедура?

Христо Христов: Не! Там всичко е тъкмо. Заплатата се превежда на първо число и е 2300 евро, а осигуровката ми е 900 евро. В тази компания, в която отивам в този момент ще ми заплащат по 40 евро дневно по време на отпуската, с цел да ме задържат като водач. От българската компания ме уволниха дисциплинарно.

Димитър Байрактаров: Защо?

Христо Христов: Приключих курса си от Турция и трябваше да потегли за Германия. След като шефът ми ми заяви, че ми удържа тези пари за гумата, ми съобщи, че ще ми удържи и пари за винетка, която ми е взел за територията на Унгария. Така, сега тече процедурата по уволнението ми.

Димитър Байрактаров: Какво най- постоянно возехте Вие при вашите транспорти?

Христо Христов: Основно текстил и хартия от Турция за Германия, а от Германия за България караме отпадъчни първични материали. Най- просто казано- отпадъци.

Димитър Байрактаров: Тоест ние на нашите велики превозвачи предприемачи изискуем докарването на боклуците от Европа в България?

Христо Христов: Точно по този начин! Караме боклуците в Пазарджик, София и в подножието на Пирин планина. Разтоварват се по 40 камиона дневно.

Би Нюз напомня, че Николай Бареков бе единственият български евродепутат, който се застъпи за пакета "Мобилност " и с тази си позиция застана твърдо на страната на хората на наемния труд, за разлика от сътрудниците си Ангел Джамбазки и Андрей Новаков, които с отричането на пакета поддържаха едрите превозвачи и олигархията.

Водачът на листата на "Презареди България " Димитър Байрактаров влиза в Европейския парламент с благородната концепция да продължи делото на съратника си Бареков по отношение на пакета "Мобилност ", който обезпечава високи приходи и естествени условия на труд на българските служащи.

Прилагаме трудовия контракт на доблесния български водач Христо Дамянов Христов:



/bnews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР